подсилване на имунната система през есента
5
(1)

Специалистите са категорични, че предприемането на мерки за подсилване на имунната система през есента е абсолютно задължително. Не им липсват и основания – през есенния период организмът е по-податлив на инфекции и се засилва чувството на отпадналост и умора.

Няколко сигурни начина за подсилване на имунната система през есента

Витамин А (ретинол)

Този мастноразтворим витамин съдейства за подсилване на защитната бариера на тялото, което означава, че осигурява протекция срещу бактерии, вируси и други болестотворни агенти. Богати на витамин А са морковите, тиквата и сладките картофи, които лесно могат да се открият през есенните месеци.

Пречистване на организма

Джинджифилът и куркумата са подходящи за детоксикация и подготвянето на организма за есента. Те осигуряват мини детокс и едновременно с това съдействат за естествено подсилване на имунитета през преходния сезон.

Пробиотици и пребиотици

Здравето на имунната система е пряко свързано с това на храносмилателния тракт. Именно поради това е нужно да се положат подобаващи грижи за него. Това е наложително особено след антибиотична терапия или прекарана чревна инфекция, когато голяма част от добрите бактерии са унищожени. Най-добрият начин за здрава и добре функционираща чревна флора е приемът на пробиотици и пребиотици (Имунобор Биотик/Imunobor®Biotic).

Достатъчно сън

По време на спане имунната система освобождава сложна комбинация от протеини, хормони и химични съединения. Те се борят с инфекциите и помагат на организма да се справи със стреса, един от главните „врагове“ на имунитета. Ето защо е силно препоръчително през есента да се осигурява оптимално количество сън.

Перфектното природно решение за подсилване на имунната система през есента

Имунобор/Imunobor® е един от най-подходящите природни продукти у нас, на който възрастните могат да разчитат за подсилване на имунната система през есента. Той съдейства за укрепване на защитните сили на организма благодарение на мощната комбинация от екстракт от Котешки нокът, Мравчено дърво (По деарко), Мака и Мате. Съставките взаимно допълват и усилват ефекта си. В резултат от перфектния синхрон помежду им се повишава броя и активността на белите кръвни клетки, чиято роля е да предпазват организма от инфекции. Активира се хуморалният и клетъчният имунитет, респективно Т- и В-клетките, които разпознават и унищожават чуждите антигени. Имунобор притежава и директен антимикробен ефект. Всичко това го превръща в успешно профилактично средство за укрепване на имунитета и повишаване на имунната защита през есенния период. Подходящ е и срещу хронична умора и силен стрес.

Освен че е ефективен, Имунобор е напълно безопасен. Подходящ е за продължителна употреба. Допълнително преимущество е, че има много удобен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: