имуностимулатори за деца
0
(0)

Ако цяло лято детето ви се е радвало на пълна свобода, весели игри на открито и голямо количество слънчеви лъчи извън пределите на големия град, то е много вероятно от месец септември да започне да ходи на детска градина. Място, което освен много социални контакти, нови знания и нови приятели, носи вероятност и от заразяване.

Ако детето ви е предразположено към често боледуване, най-подходящият момент да започнете имунопрофилактика е именно сега – преди началото на астрономическата есен.
Педиатрите смятат, че е напълно възможно децата да се разболеят, когато започнат да ходят на детска градина, защото това е „идеална среда за разпространение на вируси“.

Най-често срещаните заболявания в детските заведения

Някои от най-типичните заболявания, които се срещат в детските заведения, като грип, настинка, чревни инфекции, конюнктивит (розово око) са причинени от вируси. Те лесно се разпространяват чрез пряк и непряк контакт между малките деца, които често кихат, кашлят и споделят общи играчки и храна.

shop banner

Какво съветват специалистите?

Освен достатъчно сън и качествена храна, специалистите съветват винаги да се измиват ръцете на детето веднага след като се прибере от детска градина, както и преди хранене или игра с братя или сестри. Те са категорични, че всяко дете може да се зарази.

Подходящи имуностимулатори за деца под 6-годишна възраст

Разбира се, има какво да се направи, за да се подсили детския имунитет. В допълнение към храни, богати на протеини, цинк и витамин C и избягването на храни, съдържащи рафинирана захар, е препоръчително родителите да подсилят детския имунитет с подходящите имуностимулатори.

Педиатрите препоръчват да се започне ранна профилактика за най-малките, които са предразположени към инфекции и често боледуване. Освен това за предпочитане е да се избере ефикасен природен продукт с доказано качество.

За качествена имунопрофилактика за най-малките фамилия Имунобор може да предложи подходящ продукт под формата на сироп за по-лесен прием. Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup е с високо съдържание на микронизиран Бета глюкан (с чистота 93%), който доказано подсилва имунната система. За най-малките (под 8 години) се препоръчва прием по 1 чаена лъжичка дневно за период от поне 3 месеца за най-голяма ефективност.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: