лято
0
(0)

Есента е период, при който започват познатите климатичните промени – понижаване на температурите, намаляване продължителността на деня. Ако закаляването през летните отпуски не е било ефективно започват и посещения на лекарските кабинети, поради настинки. Освен това есента е сезон, в който много хора се оплакват от симптоми като мускулна слабост, понижен тонус и апетит, коремни болки и др. Според д-р Томас Асман, общопрактикуващ лекар, климатичните промени са сериозно изпитание за имунната система. За да не се окажете и Вие част от посетителите на лекарския кабинет, добре е да укрепите своя имунитет, като по този начин ефективно ще помогнете на организма си сам да се противопостави на атаките на грипните вируси, върлуващи през есента. Представяме на Вашето внимание пет ефективни съвета, които ще Ви помогнат по-лесно да осъществите тази цел.

1. Понижете употребата на кафе и кофеинови напитки – според специалисти кафето буквално “ограбва” минералите и витамините в организма, нужни за поддържането на отличен имунитет.

2. Според д-р Томас Асман, движението и по-конкретно заниманията с колоездене, плуване и бягане могат да бъдат особено полезни за укрепването на имунната система.

3. Набавянето на достатъчно витамини и минерали също е от определящо значение за постигане на отличен имунитет през есента. Според Маргарет Морло от Германската асоциация по хранене и диетика е препоръчително по 5 пъти на ден да се консумират зеленчуци и плодове. Добре е дневното меню да съдържа сок от ябълки и портокали, туршия, броколи и къдраво зеле. В тях се съдържат витамин С и цинк, които повишават защитните сили на организма.

4. Специалистите съветват да се избягва употребата на цигари и алкохол, защото те натоварват значително имунната система, като по този начин улесняват проникването на патогенните микроорганизми в човешкото тяло.

5. Употребата на естественият имуностимулатор Имунобор също е едно от ефективните решения за повишаване на имунитета през есента. Благодарение на високостандартизираните природни екстракти от котешки нокът, мака мате и по дарко, известни от древността с имуностимулиращите си свойства, Имунобор активира имунните клетки, отговорни за “обезвреждането” на вирусите – Т – клетките, като по този начин повишава защитата на организма срещу тяхното проникване и разпространение в него. Приемът на Имунобор през есенният сезон помага да се насладим спокойно на последните по-топли дни в годината, “лишавайки” ни от досадното боледуване, вследствие на грипните вируси.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: