ангина
0
(0)

Ангината, известна още като тонзилит, е инфекциозно заболяване, което засяга сливиците, в много случаи води до усложнения, поразяващи целия организъм се среща и през лятото. Основният причинител са стафилококовите бактерии, но ангината има множество разновидности, поради което създаването на имунитет срещу нея е трудно, дори сред тези, които скоро са преболедували от нея.

Според промените и уврежданията, които настъпват в сливиците и тежестта на заболяването, ангината може да се класифицира като фоликуларна, лакунарна и катарална.
– фоликуларната ангина се проявява остро с треска и висока температура, достигаща 40 градуса, силни болки в мускулите и ставите, рязка болка при гълтане, отслабване на гласа, двустранно подуване на шията, оток и зачервяване на сливиците. Върху тях се наблюдават жълтеникави точици с главичка (гнойни фоликули). Те се пукат след няколко дни, а образуваните язвички постепенно заздравяват.
– лакунарната ангина силно наподобява фоликуларната, но изявата и е много по-остра, а симптомите – по-тежки и упорити за преодоляване. Проявява се с гноен налеп върху възпалените сливици, преминаване на болката от гърлото към ушите и подуване на лимфните възли под челюстта.
– катаралната ангина протича със силна болка в гърлото, което обаче обикновено е само зачервено, температурата е около 37.5 – 38 градуса. Това обичайно е формата на ангина, която буди най-малко притеснения у болния, но която най-често се усложнява до по-тежки състояния.

Всички видове ангина се считат за сериозно заболяване и изискват адекватно лечение, което да предотврати усложнения и засягане на белия дроб, сърцето, бъбреците.
Още при усещането на първите симптоми на сливиците е много уместно да се приемат имуностимулиращи средства. За подобряване на локалния имунитет в зоната на дихателната система се препоръчва употребата на Имунобор Бронхо. Това е мощен природен продукт, който повишава устойчивостта на организма към остри и хронични заболявания на дихателната система като стимулира имунната защита на бронхиалната лигавица и освен това проявява директен антимикробен ефект.

shop banner

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: