оплаквания през зимата
0
(0)

Всяка зима много хора се оплакват от едни и същи заболявания. Като основна причина за това специалистите посочват отслабването на имунната защита. Както знаем тя има главна роля в борбата с редица микроорганизми – бактерии, вируси, гъбички и др. Ето кои са най-честите заболявания през студените месеци и как да се предпазим от тях и няколкократното им “гостуване”?

1. Настинка (известна още като простуда) – заедно с понижаването на температурите и обличането на зимните палта зачестяват случаите на хора, страдащи от настинка. В повечето случаи състоянието се дължи на инфекция с вируси и поразява горните дихателни пътища. Основният начин за предаване на вирусната инфекция е по въздушно-капков път, но в немалко случаи това може да стане и чрез докосване на различни повърхности – дръжките в превозните средства, копчетата в асансьора и др. За да се предотвартят нежелани срещи на организма ни с вируси е необходимо да се спазва висока лична хигиена, както и да не докосваме повърхности, за които знаем, че преди това са били в контакт с болни.

2. Грип – грипът не бива да се възприема като безобидно състояние тъй като то може да бъде причина за летален изход при хората, преминали 65 – годишна възраст, при страдащите от хронични заболявания, при хората с белодробни и бъбречни заболявания, при децата и др.

shop banner

За да се предпазим от тези състояния и повторната им поява през зимата, от основно значение е да имаме силен имунитет. Такъв може да ни осигури природния продукт Имунобор Бета Глюкан. Активната му съставка – бета глюкан активира поредица от имунни реакции, чийто краен ефект е повишаване на защитните сили на организма и обезвреждане на всеки проникнал в него патоген.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: