пробиотици за деца
0
(0)

Съществуват много изследвания, които категорично доказват, че добрите пробиотици за деца помагат за преодоляване на редица здравословни проблеми. В настоящата статия ще представим по-интересните от тях.

3 доказани ползи от пробиотици за деца

Противодействат на запека

Италианско проучване, проведено през 2010 г., доказва, че пробиотиците са ефективни в борбата срещу хроничен запек при бебета. Изследването се състои в следното:

Специалистите разделят 44 деца, страдащи от запек, в 2 групи. На първата дават неактивно плацебо, а на втората – пробиотици, примесени с няколко капки рибено масло. След 8 седмици при втората група се наблюдава значително подобряване на състоянието – броят на изхожданията се увеличава от 3 на 5. Вследствие на това учените заключават, че пробиотиците могат да бъдат причислени към средствата за ефективно лечение на хроничен запек при най-малките.

shop banner

Запекът обаче далеч не е единственото здравословно неразположение при малчуганите, което може да бъде повлияно благоприятно от пробиотиците.

Овладяват болката в корема

Друго проучване, проведено от италиански специалисти, сочи, че пробиотиците могат да се прилагат в детска възраст и при болки в корема. За да достигнат до извода, учените дават пробиотик на 141 деца със стомашно-чревни оплаквания. В края на проучването става ясно, че коремната болка значително отслабва и намалява.

Подпомагат оздравяването от грип и настинка

Проведено в Китай проучване пък сочи, че приложението на пробиотици при децата води до намаляване на количеството антибиотици, употребявани за лечение на грип и настинка.

Друг положителен ефект от пробиотиците е, че децата по-бързо се възстановяват от вирусните инфекции. 62% от малчуганите страдат по-малко от кашлица, а 59% се оплакват в много по-малка степен от течащ нос. Крайният резултат е, че отсъстват доста по-рядко от училище в сравнение със съучениците си.

Най-добрият от всички пробиотици за деца у нас

Броят на пробиотиците, чието действие е добре проучено и доказано е сравнително малък. Един от тях е Лактобацилус булгарикус (Lactobacillus bulgaricus). Високи количества от него в комбинация с мощен имуностимулатор в лицето на бета глюкан се съдържат в Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Благодарение на взаимодопълващото действие на съставките този природен продукт от продуктовата линия Имунобор бързо нормализира чревната микрофлора и укрепва естествените защитни сили на малчуганите. Поддържа нормалната чревна флора и предотвратява дисбактериоза по време и след антибиотично лечение. Има директен антимикробен ефект. Ефективно противодейства на диария и намалява алергичната нагласа.

Имунобор Биотик показва отлична поносимост и е напълно безвреден. Няма данни за странични ефекти и нежелани реакции. Дозира се по 1 капсула 3 пъти дневно. Приема се на гладно в продължение на 10 дни.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: