какво причинява настинка
5
(1)

Любопитно ви е какво причинява настинка? Искате да разберете кой е най-адекватният начин на лечение? В следващите редове ще откриете отговорите на тези въпроси.

Ето отговора на въпроса какво причинява настинка

Клиничната практика показва, че вирусите стоят в основата на 95% от случаите на възпаление на горния дихателен тракт. Микроскопичните респираторни патогени, които инфектират клетките в организма, са повече от 200. Поради това ще обърнем внимание само на главните „виновници“:

  • риновируси – причиняват над 50% от настинките.
  • коронавируси – щамовете предизвикват различно по сила клинично проявление на заболяването – от обикновена вирусна инфекция през ларинготрахеит до тежък остър респираторен синдром (SARS).
  • параинфлуенца – този РНК-вирус е подобен на грипния и най-често поразява децата; характеризира се със силна кашлица и затруднено дишане.
  • респираторно-синцитиален вирус – основна причина за настинка при най-малките; поради неукрепналата имунна система на кърмачетата и децата възпалението бързо прераства в пневмония.
  • аденовируси – отговорни са най-вече за пролетните настинки, тъй като са активни при +4˚С; причиняват фарингоконюнктивална треска при хора, които носят контактни лещи и посещават често обществени басейни.

А сега, след като разбрахте какво причинява настинка, вижте кои са най-честите грешки, допускани при нейното лечение

Болшинството от хората опитват да преборят първите признаци на настинката с вдишване на влажен въздух (инхалация), впръскване на физиологичен разтвор в носа и други изпитани природни рецепти. Ако обаче болките в гърлото, хремата и кашлицата не отшумят бързо, те инстинктивно посягат към антибиотиците. Едва ли биха го сторили, ако знаеха, че те не са ефективни при вирусни инфекции, каквато е настинката. Освен това безразборният им прием намалява естествената имунната защита на организма и увеличава риска от развитие на антибиотична резистентност (появява на бактерии, устойчиви към антибиотици).

Правилният подход при лечение на настинка

Специалистите напомнят, че няма официално одобрени лекарства, които да предотвратяват и лекуват настинка. Симптомите обаче успешно могат да се овладеят с помощта висококачествените природни продукти от фамилия Имунобор.

Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup и Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps се препоръчват от водещи педиатри у нас при първи симптоми на грип и настинка при малчуганите. Сиропната форма, която има приятен вкус на натурални диви ягоди, е специално предназначена за бебета и деца до 8 години, а капсулната – за деца в училищна възраст. И двата продукта подпомагат функцията на детската имунна система, съкращават периода на боледуване и понижават риска от бактериални усложнения.

На възрастните, покосени от настинка, специалистите и нас предписват Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Благодарение на уникалната си формула с високо съдържание на екстракт от Ехинацея и Котешки нокът този природен продукт мощно подпомага организма в борбата срещу вирусите, причинители на настинка.

Както Имунобор Кидс Актив сироп и капсули, така и Имунобор Бронхо има отлична поносимост и са напълно безопасни. Подходящи са за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: