пърхут
0
(0)

Пърхотът е заболяване на скалпа, което се причинява от гъбичката Malassezia globosa. Тя се храни със секрета на мастните жлези (себум), при което се образува олеинова мастна киселина, която дразни силно кожата. Това създава отлични условия за развитие на други гъбични и бактериални инфекции. Един от ефективните начини за третиране на пърхота е третирането на кожата на главата със средства, съдържащи цинк пиритион. Цинк Пиритионът има изразено антибактериално, противовъзпалително, антипролиферативно, имуномодулиращо и антимикотично действие, което е най-силно срещу гъбичката-причинител на пърхота.

Когато имунитетът е понижен, това допълнително затруднява и увеличава времето за лечението на пърхота и изчистването гъбичката.
Ефективно решение в този случай е подпомагането на имунната система чрез имуностимулатори, успоредно с основната терапия.

Подходящ природен имуностимулатор за тази цел е Имунобор. Имунобор съдържа висококачествени стандартизирани екстракти от кора на котешки нокът, корен на мака, листа на йерба мате и по дарко. Те имат силен имустимулиращ ефект, известен от дълбока древност. Имунобор повишава броя и активността на макрофагите (бели кръвни клетки, участващи в борбата с инфекциите). Усилва фагоцитозата – процес, при който се поглъщат и разрушават чуждите частици, микроорганизми и клетки. Регулира производството на цитокини – молекули, контролиращи възпалението и имунните реакции. Активира хуморалния и клетъчня имунитет, респективно Т и B имунните клетки. Стимулира продукцията на имуноглобулини. Действа противовъзпалително, като регулира един сигнален протеин (тумор-некротизиращ фактор алфа), участващ във възпалителния процес. Имунобор има директен антимикробен ефект. Повишава активността на Лангерхансовите клетки, които са специфични за имунната система на кожата. Благодарение на екстракта от котешки нокът и по дарко Имунобор има силен противогъбичен ефект. Всичко това улеснява изчистването на гъбичката Malassezia globosa и ускорява лечението на пърхота.

shop banner

Имунобор се приема през първите 10 дни по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият курс продължава 12 седмици.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: