Здрава храносмилателна система = Здрав организъм
5
(1)

Интестиналният тракт е най-големият орган на имунната система и представлява 70% от нея. Това означава, че за поддържането на цялостното здраволсловно състояние на организма трябва винаги да се грижим за доброто състояние на храносмилателната си система – стомаха и червата. В червата се намира най-голямото количество лимфоидна тъкан в организма, в която се произвеждат имунните клетки. Това е причината хората, които имат стомашно-чревни проблеми да се разболяват по-често от останалите.

В храносмилателната система „добрите” бактерии предпазват организма от свръхразмножаване на болестотворните бактерии и не позволяват достигането им до кръвта и лимфната система. Чревната микрофлора е разнообразна и освен, че влияе върху имунната система, въздейства върху дейността на мозъка и запаметяването, телесното тегло и риска от развитие на редица заболявания, включително рак и захарен диабет.
Научно доказано е, че при липса на нормална микрофлора и наличие на „лоши” бактерии в червата, човек освен че боледува по-често, страда и от излишни килограми, става муден, а концентрацията му и способността за запаметяване се понижава.

За възстановяване на чревната микрофлора и имунитета, както и за отлично здраве специалистите препоръчват прием на пробиотици. Пробиотиците са живи микроорганизми, които подобряват здравословното състояние на организма, и по-специално на храносмилането и имунитета. Най-важните пробиотици са лактобацилите. От тях един от най-ефективните за нормализиране и укрепване на чревната микрофлора и организма е лактобацилус булгарикус.

Имунобор Биотик съдържа високо количество пробиотик и имуностимулатор – лактобацилус булгарикус и бета глюкан. Двете съставки имат взаимно допълващ се и синергичен ефект по отношение укрепването на чревната микрофлора и имунната система. В стомашния тракт лиофилизираните бактериални клетки възвръщат жизнеността си и се размножават, действайки антагонистично на “лошите” бактерии. Едновременно с това те подпомагат бързото възстановяване на чревната лигавица, което се дължи на биологично активните вещества, синтезирани от тях. Бета глюканът има мощен имуностимулиращ ефект. Той се свързва със специфичните рецептори на макрофагите (имунни клетки) в лимфоидната тъкан на червата. Това предизвиква серии от имунни реакции, които водят до повишаване на локалната имунна защита на чревната и урогениталната лигавица и до отключване на системен имунен отговор. Така Имунобор Биотик нормализира и укрепва чревната микрофлора и повишава естествената имунна защита на организма.

Имунобор Биотик е ефективен при диарии, настъпили по различни причини – неправилно хранене, вътреболнични инфекции, проблеми при пътуване и др. Подходящ е за прием заедно с антибиотици за предотвратяване на дисбактериози (намаляване на полезните бактерии). Препоръчва се при синдром на раздразнено дебело черво, както и при възпалителни заболявания на червата – болест на Крон и хроничен язвен колит. Приложението на Имунобор Биотик е уместно при алергични състояния – атопичен дерматит, хранителна алергия и др.

Имунобор Биотик се приема по 1 капсула, 3 пъти дневно на гладно. В случаите на остри диарии дозировката се удвоява – по 2 капсули 3 пъти дневно на гладно. След овладяване на симптомите, поддържащото лечение се извършва с по 2 капсули дневно. Много е важно Имунобор Биотик да се приема винаги на гладно. При малки деца капсулата може да се отвори и да се приеме с малко течност.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola

Може да харесате

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
01сеп.2021
0

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните

5 (1) Приблизително половината пациенти на болнично лечение имат дълготрайни последствия от ковид. Това установява проучване, публикувано в ...
Повече
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x