Приемът на антибиотици не е достатъчен за справяне с повечето инфекциозни състояния!
0
(0)

Най-важното нещо, което трябва да се направи за справяне с дадено инфекциозно заболяване е да се установи природата на причинителя – бактерии, вируси или гъбички. Това позволява да се вземат правилните мерки и да се назначи прием на медикаменти, които да са ефективни именно срещу съответния причинител.

При инфекция от бактериален тип най-ефикасното лечение, което се прилага е антибиотичното. Антибиотичната терапия е силно ефективна за унищожаване на причинителите на заболяването, но този позитивен ефект се постига с цената и на няколко негативни последствия. Ето кои са те и как биха могли да бъдат неутрализирани:

1. Антибиотиците, когато са правилно предписани, унищожават причинителя на заболяването, но създават условия за поява на т.нар. вторични инфекции. Такива се появяват в много случаи. Отстраняването на бактериалния причинител създава „поле за изява“ на гъбични микроорганизми, които усложняват състоянието на болния. Нерядко се диагностицират и случаи, при които вирусно заболяване прераства в сериозна бактериална инфекция. Това са случаи, наблюдаващи се основно при хора с отслабен имунитет, които са силно предразположени към често боледуване.

При лечение на подобни състояния е много важно освен прием на антибиотици да се прилагат и имуностимулиращи продукти като тези от фамилия Имунобор. Имунобор Кидс и Имунобор Кидс Актив са особено подходящи за деца, а Имунобор и Имунобор Бронхо е удачен избор при възрастни. Тези продукти имат директно антимикробно влияние и са изключително подходящи за успореден прием заедно с антибиотични продукти за минимизиране на страничните им действия.

2. Друго последствие от приема на антибиотици е негативния им ефект върху полезната чревна микрофлора. Червата на човека са естествена среда на обитания за редица полезни бактерии, които обаче са сред първите потърпевши от приема на антибиотици. Тези лекарствени продукти убиват чревните бактерии, което е основното обяснение за често наблюдаваните стомашно-чревни оплаквания при хора, лекувани с антибиотици.

Това налага прием на продукти като Имунобор Биотик успоредно с антибиотичните средства. Имунобор Биотик представлява комбинация от пробиотик, пребиотик и имуностимулатор, което го прави много успешно средство за подсилване на имунната система и намаляване страничните ефекти от приема на антибиотици.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola

Може да харесате

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
01сеп.2021
0

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните

5 (1) Приблизително половината пациенти на болнично лечение имат дълготрайни последствия от ковид. Това установява проучване, публикувано в ...
Повече
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x