Грипът е близо!
0
(0)

През настоящия есенен сезон и през зимата се очаква грипна епидемия, категорична е д-р Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология на инфекциозните болести. „През всеки есенно-зимен сезон в страните от Северното полукълбо възникват грипни епидемии. От тази гледна точка трябва да очакваме грипна епидемия, както миналата, по миналата година и т.н.”, допълва д-р Кожухарова.

Грипните вируси лесно претърпяват промени и всяка година има възможност да предизвикват масови заболявания, които се наричат грипни епидемии. За грипните епидемии е характерно, че възникват през есенно-зимния сезон.

Грипът се причинява от вируси, а както е известно, антибактериалните средства не са ефективни за преодоляването на вирусните заболявания.
Според д-р М. Гайдарова, специалист от Клиниката по детска нефрология и диализа-София, най-подходящата защита е да се подготви собствената имунна система, която е първа линия за защита на организма от инвазии на вируси и бактерии. Липсата на предходен контакт прави организма неспособен да разпознае всеки антиген (вещество, което може да предизвиква и създава имунен отговор).

Как да подготвим имунната система и да защитим организма от вирусните атаки?

Подготовката на имунната система включва нейното активиране, като най-удачното средство е приемът на имуностимулатори от природен произход. От всички естествени съставки, най-добре документирани и най-ефективни са бета глюканите – полизахариди, които се намират в храни като овес, ечемик, гъби, мая.
Макрофагите (основни имунни клетки) имат рецептори, които разпознават бета глюкана, понеже той се съдържа в клетъчната стена на много бактерии и гъбички. Това означава, че при приемане на бета глюкан имунната система ги възприема като “врагове” на организма и се активира. Макрофагите се свързват с него и го освобождават в организма. Така активната съставка достига до всички други имунни клетки. Това води до стимулиране на клетъчния и хуморалния имунитет, което от своя страна означава, че активираните имунни клетки осигуряват цялостна защита на организма не само от вирусни, но и бактериални и гъбични инфекции.

За комплексна защита на детския организъм и за стимулиране на детската имунна система най-подходящ е продуктът от серията Имунобор Кидс – Имунобор Кидс Сироп. Той съдържа патентован бета глюкан с най-висока чистота (93%), която гарантира повишената му ефикасност. Още няколко от предимствата на Имунобор Кидс Сироп са, че има невероятен вкус на натурални диви ягоди, който децата обожават, а приемът му е удобен – 1 път дневно на гладно. При деца до 8 годишна възраст Имунобор Кидс Сироп се приема по 1 ч.л. (5мл) дневно. При деца над 8 год. – по 2 ч.л (10 мл) дневно.

За активиране на имунната система на възрастните е подходящ Имунобор Бета глюкан – целогодишен имуностимулатор. Имунобор Бета глюкан съдържа високо количество – 300 мг високо пречистен бета глюкан под формата на иновативна растителна капсула – VG caps (хипоалергична, без глутен, примеси и консерванти, без съставки от животински произход, подходяща и за вегетарианци). Имунобор Бета глюкан засилва активността на имунните клетки и способността им да убиват бактерии и други микроорганизми. Стимулира производството на имунни тела. Повишава локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалната, чревните и пикочните пътища. Имунобор Бета Глюкан се дозира при възрастни – по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно на гладно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: