зеленчуци
0
(0)

Имунитетът представлява основната защита на организма от вируси, бактерии и гъбички и съответно от заболяванията, които те причиняват.
Имунитетът може да се понижи вследствие на тютунопушене, стрес, небалансирано хранене, алкохол, лишаване от сън и физическа активност, приемът на антибиотици и др.

В нашите ръце е възможността да променим начинът си на живот и да се радваме на здравето си възможно най-дълго, като засилим защитните сили на организма си, т.е. като засилим имунитета си.
Един от начините за това е прием на безопасни и ефективни имуностимулатори, а също и като в дневното си меню наблегнем на храните с доказано благоприятно въздействие върху имунитета.

Един от най-ефективните и безопасни имуностимулатори е природният продукт Имунобор Бета глюкан. Всяка капсула съдържа 300 мг високо пречистен Бета глюкан. Бета Глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Имунобор Бета глюкан е предназначен за подпомагане функцията на имунната система при склонност към чести бактериални, вирусни и гъбични инфекции. Използва се като общоукрепващо и тонизиращо средство. Имунобор Бета глюкан засилва активността на имунните клетки и способността им да убиват бактерии и други микроорганизми. Стимулира производството на имунни тела. Повишава локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалната, чревните и пикочните пътища. Имунобор Бета Глюкан се дозира при възрастни – по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно на гладно. При деца над 1 год. – по 1 растителна капсула до 2 пъти дневно на гладно. Имунобор Бета Глюкан може да се приема без прекъсване през цялата година.

shop banner

Кои храни са важни за добър имунитет?

  1. Според учени зърната на бъза са ефективно средство, което помага за бързото оздравяване и укрепване на организма след грип. Причината за това е, че плодът съдържа антиоксиданти и противовъзпалителни вещества.
  2. Печурките съдържат антиоксиданти, селен, витамини от групата В като рибофлавин и ниацин, а те засилват действието на имунната система.
  3. Динята и зелето също могат да бъдат използвани като естествен имуностимулатор поради веществото глутатион, което съдържат. То подпомага организма в борбата с инфекциозните заболявания.
  4. Грейпфрутът се прилага за засилване на защитните сили най-вече при вирусни заболявания, поради високото количество вит. С и флавоноиди, които съдържа.
  5. Пшеничният зародиш съдържа полезни за организма мастни аминокиселини, протеини и фибри, които подпомагат образуването на имунни клетки.
  6. Киселото мляко повишава ефективността на имунната система заради бифидобактериите, които съдържа и е отлично средство при вирусни заболявания.
  7. Спанакът е богат на фолиева киселина, която помага за формирането на имунните клетки.
  8. Броколите са зеленчук, който съдържа витамин С, А и глутатион, за които е доказано, че укрепват имунитета.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: