вирусна инфекция
0
(0)

Специалистите сигнализират, че през месец февруари голяма част от децата в България са засегнати от грип, който е една от най-честите вирусни инфекции. Вирусните инфекции се предават лесно от човек на човек, което означава, че ако един член от семейството се зарази с тях, всички около него могат също да попаднат в “лапите” им. Положението става още по-тежко, ако не знаем как да си помогнем. И тъй като вирусните инфекции не подминават нито малки нито големи, нека бъдем наясно със същността им, симптомите и начините за овладяването им.

Вирусна инфекция – на какво се дължи?

Вирусът – основният причинител на инфекцията, представлява малък микроорганизъм. След проникване в организма той причинява характерните симптоми на инфекцията.

Какви са симптомите на вирусната инфекция?

– висока температура (над 38 С)

shop banner

– хрема

– кашлица

– запушен нос

– разстройство

– повръщане

– отпадналост

– загуба на апетит

Обикновено проявата на тези симптоми е около 4-6 дни, а температурата е с продължение от 3 дни. Нейното спадане е знак за отшумяването на вирусната инфекция.

Какъв е начинът на разпространение на вируса?

Вирусът се разпространява по въздушно-капков път, чрез кашляне, кихане, разговор. Според специалистите един от най-лошите навици на българските пациенти е да кашлят и закриват уста с ръката си, като след това се здрависват с нея или докосват различни предмети. По този начин изключително лесно разпространяват вируса.

Какво да правим ако детето ни е болно от вирусна инфекция?

Специалистите съветват на първо място детето да преустанови ходенето на детска градина или училище. За да бъде ефективно лечението е от изключително значение още при първи симптоми на вирусна инфекция да се започне прием на антивирусно средство. Препоръчван от много педиатри като ефективен антивирусен продукт е Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup. Той съдържа микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин С (L – аскорбинова киселина). Поради микронизацията си бета глюкан изключително бързо активира производството и функциите на имуннните клетки ерадикиращи вируса, а витамин С доставя аскорбат в тях, нужен за правилното им функциониране.

Силната имунна система е едно от условията за бързото справяне с вирусната инфекция и предотвратяването на усложненията. Имайки предвид това ще кажем, че бета глюкан е най-мощният имуностимулатор с доказан и ясен механизъм на действие, който е подходящ за употреба и от най-малките.

В случай, че детето ви е в училищнa възраст за него е подходящ Имунобор Кидс Актив Капсули/Imunobor® Kids Activ Caps, в който освен бета глюкан и витамин С се съдържа и екстракт от Ехинацея, усилващ в още по-голяма степен антивирусното действие на продукта.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: