есенни вируси при децата
5
(1)

Когато листата започнат да сменят цветове си и температурите падат, родителите трябва да се подготвят за неизбежното – есенни вируси при децата. Тези сезонни заболявания могат да обърнат домакинствата с главата надолу, нарушавайки училищните графици и семейната рутина. Въпреки това с правилните познания и проактивни мерки, може да помогнете на мъниците да преминат през сезона с минимален дискомфорт. В тази статия ще откриете информация за това как да идентифицирате проявите на есенни вируси при децата и как ефективно да се справите с тях.

Разпознаване на често срещаните есенни вируси при децата

Есента носи със себе си скок на вирусните инфекции, особено сред децата, които са в постоянен контакт с връстници в училище и детската градина. Най-честите есенни вируси при децата включват:

  • Обикновена настинка – причинява се от риновируси и води до хрема, кашлица, кихане и лека треска
  • Грип – характеризира се с внезапна висока температура, болки в тялото, умора и суха кашлица. Протича по-тежко и може да доведе до усложнения
  • РСВ (респираторен синцитиален вирус) – засяга дихателната система, причинявайки бронхиолит и пневмония, особено при по-малки деца и кърмачета.
  • Ларингит – води до характерна лаеща кашлица и затруднено дишане, често по-лошо през нощта

Ранното разпознаване на симптомите е от ключово значение за справянето с тези есенни вируси при децата. Ако малчуганът ви страда от температура, кашлица, хрема или затруднено дишане, важно е да вземете незабавни мерки, за да предотвратите влошаване на заболяването.

Как да се справим с есенните вируси при децата?

Навременното справяне с есенните вируси при децата е от съществено значение за осигуряване на бързо възстановяване и предотвратяване на усложнения. Ето някои ефективни начини за справяне с вирусни инфекции при деца

Почивка и хидратация

Насърчавайте детето си да почива колкото е възможно повече. Почивката позволява на тялото да се съсредоточи върху борбата с вируса и да се възстанови максимално бързо. Уверете се, че то е достатъчно хидратирано. Трябва да приема много течности като вода, бистри бульони или разтвори за орална рехидратация. Това е особено важно, когато детето има температура.

Мерки за осигуряване на комфорт

За симптоми като силно запушен нос с гъст секрет може да правите инхалации на детето с физиологичен разтвор за облекчаване на „носните“ проблеми. Добре е стаята, в която се намира то да е хладна, добре овлажнена и проветрена. За болното гърло топлите течности като билков чай и супите са идеално средство. Може да добавите и мед (за деца над една година), който е добър метод за успокояване на болките и потискане на кашлицата. Това са на пръв поглед прости средства, но всъщност помагат за по-бързото възстановяване на детето.

Природни, антивирусни средства за справяне с есенни вируси при децата

За да се справите бързо с есенните вируси при децата природата има решение в лицето на Имунобор Кидс Актив Сироп / Imunobor® Kids Activ Syrup за най-малките и Имунобор Кидс Актив Капсули / Imunobor® Kids Activ VGcaps, за децата в училищна възраст. Продуктът в сиропната форма осигурява бърз антивирусен ефект, имунен отговор на детския организъм и цялостна защита от вируси, бактерии и гъбички. Той е без терапевтичен провал на база на дългогодишна употреба и с висок профил на безопасност при продължителен прием. Мощното му действие се дължи на добре подбрания състав от микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин C. Терапевтичното средство може да се използва в различни дозови режими. При първи симптоми се дозира 3 пъти дневно по 15 мл, до овладяването им. След това се преминава в стандартна дозировка – 5 мл на ден. Продуктът в капсулната форма е с комбинация в състава си от бета глюкан, витамин C и висококачествен екстракт от Ехинацея. Приема се 3 пъти на ден по 2 капсули при наличието на признаци на инфекция. След отшумяване на основния симптом само по 2 капсули дневно. За оптимален ефект и поддържане на здрав детски организъм се препоръчва продължителен прием на продуктите поне 3 месеца. Потърсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: