Подсилване на имунната система в края на лятото

Колкото и да не ни се иска, лятото закономерно отива към своя край. Вместо да страдаме от този факт обаче, трябва да канализираме енергията си в една далеч по-продуктивна дейност – подсилване на имунната система. Единствено така ще се радваме на желязно здраве в предстоящия сезон на настинките. Не пропускайте да разберете кои са основните методи за укрепване на защитните сили и ги приложете на практика още сега!

Ценни съвети за подсилване на имунната система в края на най-горещия сезон от годината

Придържане към здравословно хранене

Балансираното хранене е сред основните фактори за подсилване на имунната система в края на отпускарския сезон. Набавянето на необходимите хранителни вещества в оптимални количества стимулира организма да изработва антитела и защитни механизми срещу върлуващите болестотворни микроорганизми. В ежедневното меню задължително трябва да присъстват източници на витамин C (цитруси, броколи) и витамин Е (сушени плодове и растителни масла). Причината е, че те ефективно допринасят за повишаване на имунитета. Храните, богати на флавоноиди (плодовете и зеленчуците, обагрени в жълто, оранжево и червено) и селен (риба тон, чесън яйца и пълнозърнести храни), също допринасят за укрепване на защитните сили на организма. Силни имуностимулатори са и хранителните източници на омега-3 мастни киселини (сьомга, орехи, риба тон). Препоръчително е да се яде често, но по малко, за да не се претоварва храносмилателната система, която е тясно свързана с имунитета.

Осигуряване на пълноценна почивка

Качествената отмора е също толкова важна за имунитета, колкото храната, която консумираме. Нашият организъм се нуждае от активна почивка, за да може имунната система да изпълнява ефективно своята функция. Ето защо е необходимо да си набавяме между 6-8 часа сън на денонощие. За да спим непробудно, трябва да избягваме приема на стимуланти като кафе и енергийни напитки непосредствено преди лягане. Любимата на мнозина гореща ободряваща напитка трябва да се избягва и поради още една причина. Според проучване на учени от Националния университет на Ирландия, Голуей (NUI Galway), приемът на повече от 4 чаши кафе дневно се отразява негативно на имунната система. Основният „виновник“ за това е кофеинът, който блокира функцията на лимфоцитите и те не могат да помогнат на тялото да пребори болестотворните агенти.

Прием на достатъчно количество вода

Водата е извор на живот и спомага за мощното подсилване на имунната система. Живителната течност транспортира хранителни вещества до клетките и извежда токсините от тялото. Именно поради това е необходимо да си я набавяне в необходимите количества. Препоръчителното дневно количество вода, което трябва да се стремим да приемаме, е над 2 л.

Повишаване на двигателната активност

Доказано е, че редовното практикуване на физически упражнения води до подсилване на имунната система. Благотворното въздействие, което оказва спорта върху имунитета, се дължи на факта, че докато спортуваме, нивото на стресовите хормони се понижава, а това на хормоните на щастието се увеличава. Не е необходимо да се преуморяваме във фитнес залата, за да се насладим на ползата от спортните дейности. Енергичното ходене в парка е напълно достатъчно, за да повишим защитните сили. Единственото условие е да го практикуваме всекидневно.

Доказано природно средство за подсилване на имунната система

Положителният ефект на посочените съвети върху имунитета може да се усили многократно с Имунобор/Imunobor®. Този мощен имуностимулатор за възрастни се е доказал като най-надеждния природен продукт за подсилване на имунната система у нас. Тайната на безотказното му действие се крие в уникалния му 100% натурален състав.
Имунобор представлява мощна комбинация от 4 взаимнодопълващи се активни вещества – Котешки нокът, По деарко (мравчено дърво), Мака и Мате. Прецизно дозирани и съвършено пречистени, съставките укрепват общия имунитет, повишават жизнения тонус и подобряват общото състояние на организма. Продължителността на профилактичния курс е 12 седмици. Имунобор има изключително удобен прием, напълно безопасен е и не причинява странични реакции.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar