Котешки нокът
2
(1)

Котешки нокът или Саменто е една от най-мощните билки с антивирусна активност и способност за борба с инфекциите. Освен това притежава силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. С две думи Саменто е широкоспектърно средство за укрепване на общото здравословно състояние.

Какво представлява Котешки нокът?

Растението представлява многогодишна дървесна лиана, типична за тропическите гори на Амазонка. В Южна Америка растението се е използвало в традиционната медицина още от времето на инките. Те го използвали за лечение на всякакви възпаления, ревматизъм, артрит, дизентерия, стомашни язви и дори като антитуморно средство. Един от най-забележителните научно доказани ефекти на Котешки нокът е способността да възстановява ДНК.

Ползите на Котешки нокът за човешкия организъм се дължат на свойството да неутрализира свободните радикали, които увреждат организма на клетъчно ниво. Свободните радикали са химически нестабилни атоми или молекули, които могат да причинят както малки, така и по-сериозни вреди на организма. Различни изследвания са установили, че Котешки нокът е един от най-ефективните природни имуностимулатори, които се борят с негативното въздействие на свободните радикали.

shop banner

Котешки нокът (Саменто) – за какво се използва и какви са ползите за здравето?

Противовъзпалителният ефект на Саменто се дължи на способността му да инхибира производството на провъзпалителния цитокинен тумор некротизиращ фактор (TNF)–алфа. Противовъзпалителната активност на Котешкия нокът потиска синтеза на TNF-алфа, както и секрецията на азотния оксид и интерлевкините.

• Всички индивидуални алкалоиди на билката притежават имуностимулиращи свойства и способността да подобряват фагоцитозата. Клинични проучвания доказват, че с приема на Котешки нокът се повишава броя на белите кръвни телца, които се борят с инфекциите и болестотворните микроорганизми.

• Водоразтворимият екстракт от Котешки нокът съдейства за възстановяване на ДНК и левкоцитите след увреждания.

• Екстракт от билката доказано регулира високото кръвно налягане.

• Котешкият нокът е ефективен и срещу алергии и синдром на хронична умора – състояния, които се срещат често през пролетта.

Подходящо средство, което съдържа висококачествен екстракт от Котешки нокът

Имунобор Котешки нокът (Саменто)/Imunobor® Cat`s Claw (Samento) е мощен природен имуностимулатор, който съдържа високо пречистен екстракт от Котешки нокът (Uncaria tomentosa extract). Подходящ е за хора, които са склонни към често боледуване от бактериални, вирусни и гъбични инфекции, както и като общоукрепващо средство.
Имунобор Котешки нокът подпомага и нормалното функциониране на храносмилателната система и повишава локалната защита на лигавицата на чревните, бронхиалните и пикочните пътища. Много предимства в един продукт, който се приема до 3 пъти дневно за възрастни и до 2 пъти дневно за деца.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 2 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: