Слаба имунна система – издайнически признаци

Всички знаем, че ако имаме слаба имунна система сме лесна мишена за атаките на вирусите. Как обаче да разберем, че защитните ни сили са понижени и здравето ни е изложено на риск? Ето това ценно знание ще добием в настоящата статия!

Знаци, които сигнализират за слаба имунна система

Нашето тяло е толкова интелигентно устроено, че когато имаме слаба имунна система, то веднага започва да ни подава сигнали. Едни от най-ясните признаци са:

Чести инфекции

Инфекциите на пикочните пътища, чревните инфекции, възпаленията и диарията са сред предупредителните признаци за слаба имунна система. Ако се сблъскваме често с тези проблеми, това идва да покаже, че защитните механизми на организма започват да се пропукват и сме уязвими към болестотворните микроорганизми.

Лесна умора

Вярно е, че физическото и умствено изтощение могат да са провокирани от различни причини. Когато търсим какво стои в основата им обаче, не бива да пренебрегваме и слабата имунна система. Опитът на специалистите показва, че нерядко понижените защитни сили ни карат да се чувстваме недоспали и уморени от сутринта и да нямаме никаква енергия.

Алергии

Твърде вероятно е, ако имаме слаба имунна система, да страдаме по-често от алергии, отколкото останалите хора. Ето защо непременно трябва да проверим дали повишената чувствителност на организма към иначе безвредни субстанции от околната среда, не се дължи на компрометиран имунитет.

Настинки, грип и възпалено гърло

В случай че настинките ни повалят една след друга, в плен сме на грипа всяка есен и зима, и не можем да се избавим от болки в гърлото, няма съмнение, че имаме слаба имунна система. Изследванията на белите кръвни телца (левкоцитите), отговорни за защитата на организма от бактериални, вирусни и други инфекциозни агенти, също ще го потвърдят. Подложим ли се на тях, резултатите ще покажат, че броят им е намален.

Трудно зарастващи рани

В зависимост от тежестта и причината, довела до образуването им, раните обикновено заздравяват за период от 4 до 6 седмици. Ако сме със слаба имунна система обаче, оздравителния процес значително се удължава.

Естественото решение за хората със слаба имунна система

Специалистите са единодушни, че ако имаме сигнали за слаба имунна система своевременно трябва да предприемем мерки за повишаване на защитните сили. Прекрасно допълнение към диетата и физическата активност е висококачественият имуностимулатор Имунобор/Imunobor®. Създаден специално за възрастни, той години наред успешно се прилага като профилактично средство за укрепване на общия имунитет. Безотказното му действие се дължи на рационалната комбинация от Котешки нокът, По деарко, Мака и Мате, които още от древността се използват за подсилване на имунната система. Благодарение на мощното взаимодопълващо действие на активните съставки броят на белите кръвни клетки, участващи в борбата с инфекциите, се повишава, зарастването на рани се ускорява и жизненият тонус се покачва. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Имунобор да се приема редовно в продължение на 12 седмици. Продължителната употреба не крие риск от странични реакции поради изцяло природния произход на съставките. Имунобор има отлична поносимост и е икономически изгоден.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar