вирусните и бактериалните инфекции
0
(0)

В първата част на статията описахме приликите между вирусните и бактериалните инфекции. Ето и кои са съществуващите разлики между тях.

Разликите между двата типа инфекции започват от различията в структурата на техните причинители. Бактериите представляват сложно устроени едноклетъчни микроорганизми, които притежават устойчива клетъчна стена. По форма бактериите могат да бъдат сферични (коки), спираловидни (спирили, спирохети, вибриони), пръчковидни (клострии, бацили, спирохети). Имат собствен генетичен материал, чрез който създават множество свои копия. Бактериите съществуват на Земята отпреди 3,5 милиарда години. Те притежават способността да оцеляват независимо от условията, в които се намират.

Въпреки, че у много хора се пораждат неприятни усещания само при споменаването на думата бактерии, някои от съществуващите видове не представляват заплаха за здравето на човека, а точно обратното – носят множество ползи за него. Пример за такива са лактобактериите, които оказват благоприятен ефект върху храносмилателната система.

shop banner

Вирусите от своя страна се различават от бактериите по значително по-малките си размери. За разлика от бактериите вирусите не притежават спсобността да се размножават самостоятелно. За тази цел им е нужна чужда клетка.

Разлики съществуват и в лечението на вирусните и бактериалните инфекции. Бактериалните инфекции се повлияват от антибитици, а вирусните – не. Освен това честата употреба на антибиотици крие риск от поява на т.н. резистентност. Това е една от причините все повече специалисти да препоръчват прием на природни имуностимулатори, особено преди и по време на грипна епидемия.

Единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие е бета глюкан. Два са факторите, от които зависи неговата ефективност – микронизация и висока чистота. Единствените продукти, които съдържат микронизиран бета глюкан с висока чистота (93%) са сиропите Имунобор Кидс и Имунобор Кидс Актив. Двата продукта са изключително подходящи при бактериални, вирусни и гъбични инфекции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: