бета глюкан деца
0
(0)

Комбинацията от бета глюкан и витамин C все по-често се използва за подкрепа на незрялата имунна система на малките деца в борбата с инфекциозните агенти. Нека видим по какъв начин тези доказано безопасни природни средства подпомагат детския имунитет!

Роля на витамин C за подсилване на имунитета при малчуганите

Кожата и лигавиците на дихателната, пикочната и чревната система изпълняват ролята на естествена бариера срещу болестотворни микроорганизми. В някои случаи обаче определени микроби преодоляват таза бариера и се превръщат в мишена за клетките на имунната система. Първи ги атакуват макрофагите. Това са големи клетки, които ги обгръщат, разграждат и неутрализират.

За да функционират нормално, макрофагите се нуждаят от аскорбинова киселина (витамин C). Освен че обезпечава хранителните им потребности, аскорбиновата киселина действа противовъзпалително и стимулира производството на естественото антивирусно средство на организма – интерферон.

shop banner

Роля на бета глюкан за укрепване на имунната система на малките деца

На повърхността на макрофагите са разположени рецептори за бета глюкан. Важно е максимален брой рецептори да се активират и да се свържат с молекула бета глюкан. Само по този начин макрофагите могат да:

  • улавят и неутрализират болестотворните агенти
  • отделят сигнални вещества, които алармират и активират другите имунни клетки

Основният начин, по който се осъществява тази сигнализация, е чрез микронизиране на бета глюкан и отделянето му извън фагоцитната клетка, така че той да достигне и до други имунни клетки. Това гарантира силен и качествен имунен отговор и минимизира риска от инфектиране на организма.

Натурален продукт за малки деца с оптимално съдържание на витамин C и бета глюкан

За да преборят нашите деца по-бързо болестотворните микроорганизми, специалистите препоръчват Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup. Този природен продукт от продуктовата линия Имунобор е създаден с грижа за малчуганите до 8-годишна възраст. Оптималното количество витамин C в състава му стимулира отделянето на интерферон и намалява възпалението, а бета глюкан има директно антимикробно действие. Благодарение на взаимодопълващото действие на активните съставки Имунобор Кидс Актив Сироп е перфектното решение срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции при децата. Приемът му още при първи симптоми значително съкращава периода на боледуване и успешно предотвратява риска от рецидив на инфекциите.

Важно е да се отбележи, че ефикасността на бета глюкана в Имунобор Кидс Актив Сироп е усилена чрез микронизация. Това значително повишава възможността за свързване с всички рецептори по повърхността на имунните клетки и тяхното активиране.

Имунобор Кидс Актив Сироп се радва на отлична поносимост и е напълно безопасен. Има приятен вкус на натурални диви ягоди.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: