имунна система вируси
0
(0)

Нашата имунна система е изключително синхронизиран механизъм, който води борба с голямо разнообразие от вируси и бактерии. Справянето с един враг държи имунната система в готовност за нов сблъсък с него. Това обаче не може да гарантира, че други болестотворни агенти ще бъдат отблъснати със същия успех. Какво се случва с нашия главен защитен механизъм след вирусна и бактериална инфекция – научете в публикацията.

Разлики в реакцията на нашата имунна система след среща с вируси и бактерии

Основните врагове на имунната ни система са вирусите и бактериите. Разликите в начина, по който имунната система се бори с тях са причина справянето с единия враг да я прави по-податлива на другия. Вторичните инфекции са именно резултат от особеностите в реакцията на имунната ни система на различни болестотворни атаки.

Преболедуването от вирусна инфекция гарантира ефективна защита от ново вирусно заболяване, но не и от бактериално. Преболедуването от бактериална инфекция обаче осигурява временна защита срещу същия вид бактерии, но не и срещу други бактериални или вирусни щамове.

shop banner

При боледуване от вирусна инфекция нашата имунна система произвежда интерферон. Тази група имунни компоненти блокират навлизането на вирусните частици в клетките и размножаването им в тях. Интерфероните имат широк спектър на действие спрямо отделните типове вируси. Техните нива в кръвта остават високи няколко седмици след преболедуване. За този период нашата имунна система успешно преборва вирусните частици при среща с тях, като не се достига до инфекция.

Преболедуването от бактериална инфекция значително отслабва имунната система

Изграждаме имунитет срещу конкретния бактериален причинител, но ресурсите на организма се изчерпват бързо. Във времето, в което те се възстановяват, сме податливи както на друг тип бактериална инфекция, така и на вирусна.

Това е причината хората, които не поддържат допълнително своята имунна система, да са податливи на често боледуване. В най-голяма степен това важи за бебетата и децата в училищна възраст. Неукрепналата им имунна система има нужда от целогодишно подпомагане, а настъпването на есента е точното време да се предприемат първите стъпки за имунопрофилактика.

Погрижете се за своята имунна система след сблъсък с вируси и бактерии

За качествено подсилване на имунната система се доверете на продуктите от семейство Имунобор. Те съдържат най-висок клас имуностимулатори, разработени за деца и възрастни.

Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps и Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup са подходящи за целогодишен прием за защита на малчуганите от вирусни, бактериални и гъбични инфекции.

Имунобор/Imunobor® е профилактично средство за възрастни, представляващо мощна имуностимулираща комбинация от природни екстракти. В състава на Имунобор влизат висококачествени екстракти от Котешки нокът, По Деарко и Мака и Мате, известни с множеството си полезни за здравето качества. Имунобор се приема при понижени функции на имунната система, често боледуване, бактериално носителство, хронична умора и силен стрес. Приемът му повишава броя и активността на белите кръвни клетки, стимулира производството на имуноглобулини, има антимикробен и повишаващ тонуса ефект.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: