Имунна система – как да я настроим на есенна вълна?

Есенният период е прословут със зачестяване на настинките и грипа. С намаляването на деня се наблюдава тенденция за усилване на усещането за отпадналост и умора. Вече нямаме желание да прекарваме много време навън, а това намалява количеството на витамин D, който се синтезира при излагане на слънчева светлина и е ценен за доброто здраве на всеки един индивид.

Ето някои съвети за подсилване на имунната система и подготвянето ѝ за есенния сезон

Витамин А

Този витамин върши чудеса с имунната система. Витамин А съдейства за подсилване на защитната бариера на тялото, което означава, че се сдобивате с „непробиваема“ защитна система срещу болестотворни бактерии, вируси и други микроорганизми.
Най-богатите на витамин А храни са моркови, тиква, сладки картофи – все есенни храни, с които лесно можете да се сдобиете.

Детоксикация и пречистване на организма

Подходящи средства за детоксикация на организма и подготвянето му за есента са джинджифил и куркума. Тези две подправки осигуряват на организма един мини-детокс и съдействат за естествено подсилване на имунната система през студените месеци.

За здрава чревната флора

Храносмилателната система представлява две трети от имунната ни система. Чревната флора на всеки един човек е уникална и еволюира през поколенията.
Всеки път, когато приемате антибиотици или страдате от чревна инфекция, губите голяма част от добрите бактерии, които естествено обитават чревната флора. А те играят ролята на защитници.

За здрава и добре функционираща чревна флора се препоръчва прием на пробиотици и пребиотици (Имунобор Биотик/Imunobor®Biotic).

Достатъчно сън

Сънят е едно от най-добрите лекарства. Организмът се презарежда и възстановява много от своите функции по време на сън. Важно е през есенния и зимния сезон човек да ляга рано, за да си отпочине най-пълноценно.
По време на сън имунната ни система освобождава сложна комбинация от протеини, хормони и химични съединения. Те се борят с инфекциите и помагат на организма да се справи със стреса.

Задействане на съпротивителните сили на имунната система

Един от най-подходящите природни продукти за подсилване на имунната система при възрастни е Имунобор/Imunobor®. Той съдейства за естествено засилване на имунитета, благодарение на комбинирания ефект на четирите натурални съставки, които се допълват взаимно (екстракт от Kотешки нокът, Мравчено дърво (по-деарко), мака и мате).
Имунобор може да се използва като профилактично средство през есента за укрепване на имунитета и повишаване на имунната защита.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar