Имунна система – как да я настроим на есенна вълна?

Есенният период е прословут със зачестяване на настинките и грипа. С намаляването на деня се наблюдава тенденция за усилване на усещането за отпадналост и умора. Вече нямаме желание да прекарваме много време навън, а това намалява количеството на витамин D, който се синтезира при излагане на слънчева светлина и е ценен за доброто здраве на всеки един индивид.

Ето някои съвети за подсилване на имунната система и подготвянето ѝ за есенния сезон

Витамин А

Този витамин върши чудеса с имунната система. Витамин А съдейства за подсилване на защитната бариера на тялото, което означава, че се сдобивате с „непробиваема“ защитна система срещу болестотворни бактерии, вируси и други микроорганизми.
Най-богатите на витамин А храни са моркови, тиква, сладки картофи – все есенни храни, с които лесно можете да се сдобиете.

Детоксикация и пречистване на организма

Подходящи средства за детоксикация на организма и подготвянето му за есента са джинджифил и куркума. Тези две подправки осигуряват на организма един мини-детокс и съдействат за естествено подсилване на имунната система през студените месеци.

За здрава чревната флора

Храносмилателната система представлява две трети от имунната ни система. Чревната флора на всеки един човек е уникална и еволюира през поколенията.
Всеки път, когато приемате антибиотици или страдате от чревна инфекция, губите голяма част от добрите бактерии, които естествено обитават чревната флора. А те играят ролята на защитници.

За здрава и добре функционираща чревна флора се препоръчва прием на пробиотици и пребиотици (Имунобор Биотик/Imunobor®Biotic).

Достатъчно сън

Сънят е едно от най-добрите лекарства. Организмът се презарежда и възстановява много от своите функции по време на сън. Важно е през есенния и зимния сезон човек да ляга рано, за да си отпочине най-пълноценно.
По време на сън имунната ни система освобождава сложна комбинация от протеини, хормони и химични съединения. Те се борят с инфекциите и помагат на организма да се справи със стреса.

Задействане на съпротивителните сили на имунната система

Един от най-подходящите природни продукти за подсилване на имунната система при възрастни е Имунобор/Imunobor®. Той съдейства за естествено засилване на имунитета, благодарение на комбинирания ефект на четирите натурални съставки, които се допълват взаимно (екстракт от Kотешки нокът, Мравчено дърво (по-деарко), мака и мате).
Имунобор може да се използва като профилактично средство през есента за укрепване на имунитета и повишаване на имунната защита.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.