ваксина против грип
5
(1)

Освен за по-сигурна защита срещу заразяване има още една причина за поставяне на ваксина против грип.

Скорошно проучване установява, че годишната ваксинация срещу грип е свързана с по-нисък риск от инсулт. Резултатите от него са публикувани в онлайн изданието на Neurology – официалният журнал на Американската академия по неврология (AAN).

Ваксина против грип – защитава не само от вируси

Проучването разглежда най-често срещания вид инсулт – исхемичния. Той се причинява от запушване на артерия в мозъка от кръвен съсирек.

shop banner

Учените използват националната база данни на здравеопазването в Испания. Изследваните лица са на възраст минимум 40 години и са претърпели инсулт за пръв път в период от 14 години. Всеки, който е преживял инсулт, е сравнен с 5 здрави души от същия пол и възраст. Прекаралите инсулт са 14 322, а здравите – 71 610.

Изследователите проверяват дали хората са ваксинирани срещу грип (минимум 14 дни преди инсулта за засегнатите или още преди това за здравите).

Данните са интересни. Оказва се, че 41,4% от хората с инсулт и 40,5% от хората без инсулт са с противогрипна ваксина. Впечатление прави, че ваксинираните по-често са възрастни и са със здравословни проблеми (основно високо кръвно налягане и повишен холестерол). Възрастта и здравословното им състояние ги поставя в рисковата група за инсулт.

Изследователите правят корекция на рисковите фактори

В резултат откриват, че хората с ваксина срещу грип са в 12% по-малък риск от инсулт от неваксинираните.

Учените проверяват дали ваксината срещу пневмония има някакво отношение към риска от инсулт. Закономерност не е открита.

„Резултатите дават още една причина за поставяне на годишна ваксина срещу грип особено за хората в риск от инсулт. Какво по-хубаво от това да можеш да намалиш опасността от инсулт с нещо толкова лесно достъпно“. Думите са на главния автор на изследването д-р Франсиско де Абахо от университета в Алкала, Испания.

Гарантирано по-добра ефективност и поносимост на поставената ваксина против грип

Наши специалисти препоръчват Имуфлам / Imunflam® за постигане на значително по-добър ефект от ваксината срещу вирусни инфекции като грипа.

Продуктът представлява научно разработена комбинация от природни съставки с благоприятен ефект върху имунната система и съпротивителните сили. Не само помага на организма да понесе възможните странични ефекти при имунизация, а и значително подобрява ефективността от ваксината. Това е възможно благодарение на формулата с екстракт от Котешки нокът 350 mg и Танацетум партениум (съдържа 0.6 mg партенолид) 150 mg.

Продуктът има силни противовъзпалителни свойства и повлиява добре болката и температурата след ваксинирането. Най-голямото му преимущество е, че насочва имунния отговор в правилната посока.

Не крие риск за здравето. Не съдържа изкуствени овкусители и конверванти. Има много добра поносимост при продължителна употреба. Предлага се в аптеките без рецепта. Може да бъде поръчан от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: