за здрава имунна система
5
(5)

Балансираният начин на живот е от съществено значение, когато говорим за здрава имунна система. Храненето е един от основните компоненти, които повлияват функцията на имунитета и могат да подсилят или отслабят защитните механизми на организма. Безспорни са ползите за здравето от консумацията на плодове, зеленчуци и „супер храни“ като чия, джинджифил и др. Но в следващите редове споделяме повече информация за продуктите, които е препоръчително да ограничите, за да подобрите състоянието на имунната система.

Захарни изделия – ограничете ги за здрава имунна система

Прекомерната консумация на захарни изделия повишава риска от развитие на някои сериозни заболявания като диабет и сърдечно-съдови проблеми. По-малко известен факт е, че сладкишите може да потиснат функцията на имунната система. Това прави организма по-податлив на вирусни и инфекциозни заболявания и нарушава възстановителните му способности. Причината е, че за да може тялото да метаболизира големите количества рафинирана захар, то използва своите запаси от микроелементи, ензими и витамини. В резултат ефективността на белите кръвни телца, които се борят с патогенните микроорганизми, намалява значително. Проучвания показват още, че сладкишите засилват възпалението в организма. За да предотвратим тези инфламаторни процеси, е препоръчително да се сведе до минимум консумацията на шоколадови изделия, торти, бисквити и безалкохолни напитки с добавена захар. Полезната алтернатива в случаите, когато ни се хапва сладко, са плодовете и медът.

Преработени храни

Голяма част от преработените храни съдържат нездравословни мазнини, захари и консерванти, които подобряват вкуса и удължават трайността на продуктите. Но тези съставки се отразяват негативно върху функцията на имунитета и цялостното здравословно състояние. Проучване от 2017 г. установява, че диетата с високо съдържание на преработени храни увеличава риска от развитие на хронични възпаления и метаболитни проблеми. Изследването се фокусира предимно около продукти, които съдържат сукралоза, аспартам, карбоксиметилцелулоза, полисорбат-80, натрий и карагенан.

shop banner

Сол

Консумацията на прекомерни количества сол също вреди на имунната система. Обяснението е, че тя съдържа натрий, чийто излишък в организма задейства клетките, които са отговорни са развитието и протичането на редица автоимунни заболявания. Разбира се солта е незаменима съставка в повечето ястия, но призивът на специалистите е да я използваме в норма за здрава имунна система.

Към балансирания начин на живот добавете природно средство с доказан ефект за здрава имунна система

Оксибор Форте/Oxybor® Forte е изцяло природен продукт, който осигурява на организма пълен спектър от най-мощните антиоксиданти за силна имунна защита и противодействие на оксидативния стрес. Благоприятният му ефект се дължи на рационалната комбинация от проантоцианидин, селен, бета каротин, аскорбинова кислелина (витамин C), α-токоферол (витамин Е), цинк, мед, магнезий, манган и коензим Q10. Всички съставки са със силно протективно действие срещу негативното влияние на свободните радикали. Те подобряват сърдечно-съдовото здраве и кръвообращението. Подсилват имунните функции, спомагат за преодоляване на силната умора и допринасят за по-добро състояние на кожата, косата и ноктите. Продуктът е напълно безвреден и няма данни за противопоказания при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: