превенция на грипа
0
(0)

Грипните вируси вече чукат на вратата. Ето защо е време да вземем мерки за превенция на грипа. Нека видим в какво се състоят те!

Работещи стратегии за превенция на грипа

Засилване на хигиената

Стриктното спазване на хигиенните норми е от ключово значение за успешно предпазване от грип. Важно е ръцете да се мият често, тъй като именно те са едни от основните „виновници“ за пренасянето на грипните вируси. Най-ефективният начин за почистване е използването на антибактериално измивно средство и топла вода. В случай че такива не са налични, винаги може да се използва дезинфекциращ гел.

Поддържане на дома чист

Чистотата у дома е предпоставка за здраве. Именно поради това къщата трябва да се поддържа чиста и спретната. При почистване трябва да се обърне специално внимание на плотовете, клавиатурите, телефонните слушалки и бравите, тъй като освен по въздушно-капков път грипните вируси се предават чрез контакт със заразена повърхност.

shop banner

Проветряване

Там, където качеството на въздуха е добро, рискът от заразяване с грип е значително по-малък. Това е причината, поради която специалистите приканват обитаваните помещения да се проветряват редовно за около5-10 минути.

Избягване на контакт с болни хора за още по-сигурна превенция на грипа

Едно от най-важните правила за намаляване на опасността от заразяване с грип е избягването на контакт с болни хора. Във връзка с това е добре да не се посещават места, където има струпване на повече хора – болници, летища, концерти, търговски центрове, ресторанти, кина, градски транспорт.

Да не се докосват носа, устата и очите

Вирусът на грип може да проникне в тялото през носа, устата и очите. Поради това тези части от тялото не бива да се докосват с мръсни ръце!

Водене на здравословен начин на живот

Придържането към балансиран хранителен режим и повишаването на физическата активност способстват за повишаване на защитните сили. Силният имунитет, от своя страна, съдейства за намаляване на риска от заразяване с грип.

Високоефективно природно средство за превенция на грипа

Имунобор Протект/Imunobor® Protect e перфектно допълнение към мерките за предпазване от заразяване с грип. Това 100% натурално средство от продуктовата линия Имунобор е специално създадено, за да подсилва имунитета на организма. Мощният имуностимулиращ ефект на Имунобор Протект се дължи на рационалната комбинация от бета глюкан, витамин C и екстракт от плодовете на Роза канина. Съставките са съчетани така че да подпомагат имунната функция и да повишават естествена защита на организма. В допълнение, активните вещества допринасят за подобряване на общото състояние и повишаване на жизнения тонус.

Имунобор Протект е напълно безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Предлага се под формата на таблетки за смучене с приятен ягодов вкус. Може да се приема от деца и възрастни.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: