витамини при грип
4
(5)

Приемът на витамини при грип и настинка има ключова роля за засилване на имунната система и съкращаване периода на боледуване. Вижте кои вещества помагат на организма да се пребори с вирусите!

Кои витамини при грип и настинка трябва да приемаме, за да преборим заболяването?

Разболяването от грип и настинка изчерпва витаминния резерв на организма. Витаминният дефицит допълнително отслабва имунната система и възпрепятства справянето с протичащата инфекция. Ето кои витамини трябва да си набавим по време на боледуване:

Витамини от група B

Витамините от група B са особено необходими по време на боледуване, тъй като в този период се изчерпват запасите им в организма. Сред тях с важните си укрепващи имунитета свойства се открояват тиамин (витамин B1), рибофлавин (витамин B2), ниацин (витамин B3) и пантотенова киселина (витамин B5). Те участват в редица жизненоважни процеси в организма. Укрепват защитните сили на организма и го правят по-устойчив на вредния оксидативен стрес чрез мощното си антиоксидантно действие. Витамините B1, B2, B3 и B5 участват в производството на енергия за организма, поддържат локалния имунитет на кожата, овладяват възпалението и болковия синдром при боледуване. Изключително полезни са по време на лечение с антибиотици, натрупване на токсини в организма, небалансирано хранене, силен стрес и хронична умора.

shop banner

Витамин C

Витамин C е един от най-мощните антиоксиданти, познати на човечеството. Той представлява „храна“ за имунните клетки, борещи се с вирусите. Инфекциозните заболявания и стресът могат да намалят нивата му в организма и да отслабят имунната система. Възстановяване на ресурсите му по време на грип и настинка намалява силата на оплакванията и скъсява периода на боледуване. Приемът му е удачен и за превенция на грипни заболявания, както и за по-бързо възстановяване на здравето след боледуване. Приеман под буферираната форма Естер-C, достига по-бързо до клетките, усвоява се по-добре и не дразни стомашната лигавица. Буферираният витамин C повишава броя и качеството на имунните клетки и подобрява устойчивостта на организма срещу свободните радикали и болестотворните микроорганизми.

Как да си набавим всички изброени витамини при грип и настинка, необходими за бързо възстановяване?

При разболяване от грип или настинка трябва да се погрижим за здравето си в няколко насоки. Необходимо е да облекчим болката, да овладеем интоксикацията, да подкрепим имунитета и да възстановим витаминния дефицит. С всички тези задачи успешно се справя Гриполек/Gripolek®.

Гриполек бързо овладява първите симптоми на грип и настинка чрез укрепване на защитните имунни сили. Гриполек доставя на организма важните витамини B1, B2, B3, B5, буфериран Витамин C и метилсулфонилметан (МСМ). Метилсулфонилметан е естествено съединение, спомагащо за овладяване на болката, възпалението и укрепващо имунните функции. Гриполек подсилва организма за бързо справяне с инфекцията и съкращаване на периода на боледуване. Приема се минимум 5 дни по 3 капсули на ден или до овладяване на симптомите.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: