подсилване на организма след боледуване
0
(0)

Имунната система на човек притежава забележителната способност да предпазва организма от болестотворни микроорганизми. Имунитетът е сложно действащ механизъм, който е от съществено значение за общото здравословно състояние на всеки човек. В моментите, когато е отслабен, сме по-предразположени към заболявания. Но изграденият имунитет след боледуване не дава гаранция за предпазване от повторно разболяване. Затова е редно да помислим за ефективни методи за подсилване на организма след боледуване.

Лесно и ефикасно подсилване на организма след боледуване

Разчитайте на природната сила на антиоксидантите

Тези натурални вещества с мощно благоприятно за организма действие се борят срещу свободните радикали, които нерядко са причина за някои от заболяванията в организма. Хубавото е, че лесно можем да се снабдим с тях чрез храната.
Всички продукти, богати на витамин A, C и D като цитрусови плодове, киви, касис, ягоди, домати, чушки, моркови, сладки картофи, броколи, брюкселско зеле, листни зеленчуци, яйца, черен дроб, мазна риба и др. са подходящи за подсилване на организма след боледуване.

Намалете вероятността от контакт с вирусите

След боледуване човек не е застрахован от повторно заразяване. Въпреки че имунната ни система притежава памет и изгражда антитела, които се борят с поразилите ни микроорганизми, заразяване с друг вид бактерия или вирус е напълно възможно. Затова целогодишно трябва да се грижим за поддържане на силен имунитет.
Това може да стане като мием редовно ръцете си и избягваме докосването на заразени повърхности. Посещението на места, където се събират много хора, също не се препоръчва в период на повишена вероятност от заболяване от грип или настинка. Личната хигиена разбира се е в основата на силната имунна система и е един от най-ефикасните методи за предпазване от нежелано заразяване.

shop banner

Балансиран стомашно-чревен тракт

Микроорганизмите, които обитават храносмилателната ни система, освен за разграждането на храната, съдействат и за регулиране на метаболизма и имунната система. Пробиотиците представляват добри бактерии, които ограничават възпаленията и предотвратяват развитието на инфекции.
Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic е пробиотик, пребиотик и имуностимулатор в едно. Продуктът съдейства за нормализиране на баланса в чревната микрофлора и е подходящ за прием успоредно с антибиотично лечение, като се препоръчва приемът му да продължи до 3 месеца след спиране на антибиотика.

Допълнителен прием на качествени имуностимулатори

След като организмът има нужда от допълнителна подкрепа след боледуване, един от най-сигурните начини е чрез прием на подходящ продукт с мощен имуностимулиращ ефект. Такива качества притежава най-новото попълнение към продуктовата гама от фамилия Имунобор. Имунобор Протект/Imunobor® Protect под формата на таблетки за смучене има мощен протективен ефект. Освен локално противовъзпалително действие в устната кухина, Имунобор Протект осигурява и общоукрепващо действие за целия организъм. Препоръчва се при необходимост от подсилване на имунитета, както и при склонност към често боледуване.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: