деца с коронавирус
4.7
(17)

Деца с коронавирус са по-малко склонни от възрастните да разпространяват SARS-CoV-2, вирусът, който причинява COVID-19. Това сочи скорошно проучване, цитирано от National Geographic. То е проведено от изследователи от исландската Дирекция по здравеопазване и deCODE Genetics, компания със седалище в Рейкявик.

Научете повече подробности за проучването, което установява, че деца с коронавирус НЕ са толкова заразни, колкото възрастните

Проучването се фокусира върху това доколко децата допринасят за разпространение на коронавируса. За целта изследователите проследяват здравословното състояние на над 40 000 души (възрастни и деца). Всички те са били изложени на вируса или вече са преболедували COVID-19 по време на първата вълна на пандемията. Учените комбинират данните, добити чрез проследяване на контактите на заразените пациенти и чрез генетично секвениране на вируса, за да проследят връзката между различните огнища на инфекция. От резултатите става ясно, че децата под 15-годишна възраст са наполовина по-малко склонни да предадат коронавируса от възрастните.

Освен това повечето деца се заразяват от възрастни носители на коронавируса, а не обратното

„Децата могат да разпространяват коронавируса, но го правят в незначителна степен“, категорична е Кари Стефансън, изпълнителен директор на deCODE Genetics.

shop banner

Цитираното проучване е част от мащабни изследвания, които подкрепят твърдението, че възрастните носители на коронавируса представляват по-голяма опасност за децата, отколкото обратното. Въпросните изследвания целят да помогнат на правителствата да контролират по-ефективно разпространението на вируса. Според водещите автори резултатите трябва да се вземат предвид, преди да се пристъпва към затваряне на училища, градини и образователни центрове – действие, което може да има негативни последици върху образованието. Това е в съзвучие с препоръката, отправена от експертите от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC), според която училищата трябва да се затварят последни и да се отварят първи.

Надежден начин за намаляване на риска от заразяване на възрастни и деца с коронавирус

Ние от екипа на „Борола“, компания лидер в сферата на здравеопазването в България, препоръчваме опасността от заразяване с коронавирус да се сведе до минимум с приема на природни имуностимулиращи средства:

За възрастни:

  • Imunobor® Protect – 3×1 таблетка за смучене
  • Imunobor® Broncho – 3×1 растителна капсула дневно
  • Oxybor® Zn Se Vitamin C – до 3 таблетки дневно

За деца в училищна възраст:

  • Imunobor® Protect – 2×1 таблетка за смучене
  • Imunobor® Kids Activ – 2×1 растителна капсула дневно
  • Oxybor® Zn Se Vitamin C – до 2 таблетки дневно

За деца до 6-годишна възраст:

  • Imunobor® Protect – по 1 таблетка за смучене
  • Imunobor® Kids Activ Syrup – по 1 чаена лъжичка (5 ml) дневно на гладно

Прeдложените специално разработени схеми активират защитните сили на организма и му помагат да устои на атаките на коронавируса и останалите патогени. Продуктите са напълно безопасни и са подходящи за продължителен прием. Налични са в аптеките, Магазини Здраве и Природа и на сайта на електронен магазин МоМо www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: