зарастване на рани
0
(0)

Казват, че юнак без рана не може. Как обаче да се ускори процеса на зарастване на рани, никой не казва. Ето защо ние сме тук, за да помогнем.

Как протича зарастването на рани?

Зарастването на рани е сложен възстановителен процес. Организмът трябва да спре кървенето, да предпази, прочисти и да затвори раната. По този начин засегнатата тъкан се възстановява до вид, който е най-близък до първоначалния.

Зарастването на увредените тъкани се характеризира със специфични клетъчни дейности, които протичат в точен хронологичен ред. Процесът на зарастване преминава през три последователни фази, които се застъпват една с друга.

shop banner

Първа фаза

В първата фаза от процеса на зарастване на раните, наричана от специалистите „ексудативна фаза“, имунната система взема важно участие. Именно тогава започват първите съдови и клетъчни реакции.

Втора фаза

В т.нар. възпалително-ексудативна фаза имунната система се мобилизира, за да се пребори с инфекцията и да се „защити“ от микроби и чужди тела. Това е възможно да се случи, само ако локалната имунна защита е достатъчно активна. Благодарение на специфични клетки увредените тъкани се унищожават и поглъщат.

Трета фаза

През фазата на регенерация раната постепенно се затваря и се образува нова тъкан.

Как да се подпомогне процесът на зарастване на рани при децата?

Зарастването на рани отнема време. Задача на родителите е да приучат децата да се грижат за раната, като им обяснят, че трябва да:

  • я държат покрита със стерилна марля, докато кървенето спре; необходимо е превръзката да се сменя често
  • не я пипат с пръсти; в случай че е силно замърсена, може да се почисти с кислородна вода
  • не я мият с вода или други разтвори; това крие риск от замърсяване и инфектиране на раната
  • избягват вземането на вана или плуването в басейни, тъй като това е предпоставка за контаминиране на раната
  • не позволяват на домашни любимци да се приближават до наранената кожна тъкан
  • не разчоплят коричката на раната

Защо зарастването на рани при децата не бива да се подценява?

Специалистите са категорични, че зарастването на рани трябва да се следи изкъсо. Причината е, че в процеса на възстановяване на тъканта могат да настъпят различни усложнения. Зачервяването, затоплянето, сърбежът и повишената секреция са сигурен белег, че раната се е инфектирала. В случай че тези симптоми са налице, се налага незабавно да се предприемат по-сериозно мерки за ускоряване на зарастването й.

Кое природно средство у нас ефективно подпомага зарастването на рани при децата?

За да е безпроблемно зарастването на рани при малчуганите педиатрите и хирурзите препоръчват употребата на мощните имуностимулатори Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup и Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids Vgcaps. Сиропната форма е специално създадена за най-малките, а капсулната – за децата в училищна възраст, които често се нараняват при падания.

Вложеният в състава на Имунобор Кидс сироп и капсули бета глюкан ускорява процеса на зарастване на рани чрез активиране на локалния имунитет. Резултатите от редица проучвания показват, че приемът на тези природни дарове в следоперативния период скъсява значително времето за възстановяване и намалява евентуални усложнения.

Освен за по-бързо зарастване на рани Имунобор Кидс в сиропна и капсулна форма с успех се прилага за повишаване на детския имунитет

Имуностимулиращата ефективност на Имунобор Кидс сироп е повишена чрез допълнителната микронизация на бета глюкана. Една чаена лъжичка (5 ml) от продукта съдържа 30 mg високопречистен (93%), микронизиран и патентован бета глюкан. В резултат Имунобор Кидс сироп ефективно подпомага функцията на имунната система на най-малките.

В Имунобор Кидс капсули действието на бета глюкана мощно е допълнено от Ехинацея. Благодарение на взаимодопълващия ефект на съставките Имунобор Кидс капсули осигурява на детския организъм максимална защита от остри и хронични вирусни, бактериални и гъбични инфекции.

Установено е, че приемани според указанията, Имунобор Кидс сироп и капсули повишават броя и активността на имунните клетки, които имат ключова роля в имунната защита. Това обаче не е всичко! Имунобор Кидс сироп и капсули притежават директен антимикробен ефект. Способността им да противодействат на вирусите е от съществено значение в условия на повишена заболеваемост.

Имунобор Кидс сироп и капсули имат отлична поносимост и са безопасни при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: