засилване на имунната система при възрастни
4.8
(24)

След грижата за детския имунитет, засилване на имунната система при възрастни е финалната стъпка от есенната имунопрофилактика. Тя осигурява добро здраве за цялото семейство в сезоните с най-висока патогенна активност. Прочетете статията до край, за да научите кои са стратегиите за успешно укрепване на имунните сили на възрастните.

Растителни и пробиотични храни за засилване на имунната система при възрастни

Високото съдържание на антиоксиданти в храните от растителни източници ги прави идеални за поддържане на правилните функции на имунната система. Антиоксидантите борят увреждащите свободни радикали и намаляват хроничното възпаление в организма. То се свързва не само с понижаване на съпротивителните сили и по-висока предразположеност към разболяване, а и със сърдечно-съдови проблеми и злокачествени заболявания. Растителните храни са богати още на фибри – полезни вещества, които се грижат за чревната микрофлора. Както е известно, чревното здраве има директно отражение върху имунната система. Ферментирали храни също задължително трябва да присъстват в есенното меню на деца и възрастни. Пробиотичните бактерии в тях поддържат чревния микробиом в баланс и засилват естествените способности на организма да устоява на атаките на патогените.

Активност и почивка за правилно функциониране на имунната система

С началото на студеното полугодие не изпадайте в хибернация! Постарайте се редовно да поддържате добро ниво на физическа активност. Движението допринася за поддържане на сърдечно-съдовата система, предпазва от остеопороза и се грижи за правилното функциониране на имунната система. Доказано е, че физическата активност благоприятно повлиява и психическото здраве. Изпълняването на любимите дейности сваля високите нива на стрес, които пряко влияят върху ефективността на имунната система.

shop banner

Добрата почивка също носи огромни позитиви за здравето. Проучвания показват реалната връзка между качествения сън и добрата имунна функция. Според учените, хората, които често недоспиват, са по-предразположени към разболяване и по-дълго боледуване. За това давайте приоритет на добрия сън и качествената активна почивка на открито в компанията на любимите хора.

Практикуване на отлична лична хигиена

Добрата хигиена няма да засили имунната система. Но изрядното ѝ спазване е един от най-ефективните методи за предпазване от заразяване и разпространяване на заболяването на други хора. Някои болестотворни микроорганизми лесно се предават при личен контакт или такъв със заразени предмети или повърхности. Измиването на ръцете с топла течаща вода и сапун, или използването на дезинфектант с поне 60% алкохол, е добър начин за предотвратяване на инфекция.

Практикуването на отлична лична хигиена и поддържането на здрав имунитет се оказва и успешна стратегия срещу заразяване и ограничаване на разпространението на коронавирус. Това е необходимо да се отбележи в началото на новата учебна година, когато и за децата и за родителите е важно да спазват отлична лична хигиена и да поддържат силен имунитет.

Имунопрофилактика за засилване на имунната система при възрастни

Финалната стъпка за подсилване на имунитета на възрастните през настоящия есенно-зимен сезон е провеждането на имунопрофилактичен курс. Той се състои в прием на природен продукт за естествено засилване на съпротивителните сили на организма. Средството, което се справя отлично със задачата да укрепи здравето на възрастните, е Имунобор/Imunobor®.

Продуктът представлява профилактично средство за интензивно подпомагане на организма при често боледуване, остри и хронични инфекции, имунен срив, стрес и хронична умора. Съдържа отлично разработена комбинация от природни екстракти с мощен ефект за подсилване на имунитета – Мака, Мате, Котешки нокът и Мравчено дърво. Те способстват за увеличаване на броя и активността на белите кръвни клетки, стимулират производството на специфични антитела и активират хуморалния и клетъчния имунитет. Продуктът проявява директен антимикробен ефект и съдейства за подобряване на общото състояние на организма. Активно предпазва от най-разпространените вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Отлично се комбинира и с други укрепващи имунитета продукти на марката.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 24

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: