срещу пролетна умора
5
(2)

Закуска, богата на храни с високо енергийно съдържание, помага срещу пролетна умора. Това установяват от Испанското дружество по хранене и диететика (SEDCA) в Мадрид.

Припомняме, че пролетна умора е популярното наименование на пролетна астения. Състоянието се асоциира с настъпването на пролетта. Причините за появата му все още не са напълно изяснени, но значително влияние оказва хормоналният баланс.
Най-характерните симптоми на пролетна умора са бързонастъпващо изтощение, понижен тонус и временни депресивни епизоди. Нерядко са налице тревожност, усилена чувствителност към климатичните промени, раздразнителност, необяснимо главоболие, понижена или липсваща мотивация.

Засегнати са над 50% от хората в активна възраст. Жените (особено тези над 45-годишна възраст) са по-потърпевши от мъжете. За щастие, състоянието е временно и с предприемане на правилните мерки отшумява до няколко седмици.

shop banner

Перфектната закуска срещу пролетна умора

„Закуската е най-важното хранене. Тя ни зарежда с достатъчно енергия за предизвикателствата на деня. По всичко изглежда, че помага и в борбата с пролетната умора. За да се радваме на ползите ѝ обаче, закуската трябва да доставя на организма около 25% от дневния калориен прием“. Изказването е на Роса Гарсия Алкон, главен научен секретар на Испанското дружество по хранене и диететика. По думите ѝ идеалната закуска срещу пролетната умора трябва да доставя на организма:

  • много витамини и минерали
  • балансирано количество протеини, въглехидрати и мазнини

Колеги на Роса Гарсия Аларкон също са на мнение, че:

  • ключът към оптималното здраве и подобряване на тонуса през пролетта е разнообразната и питателна закуска

Специалистите съветват храненето сутрин да включва сезонни плодове и зеленчуци, яйца, мляко и млечни продукти, семена, ядки, пълнозърнести храни и култури. Така нуждите на чревните бактерии, (неразделна част от нашето психическо и физическо благополучие), са удовлетворени и те работят на пълни обороти.

Освен питателна и здравословна закуска срещу пролетна умора помага и…

Оксибор Форте/Oxybor® Forte – мощна комбинация от естествени антиоксиданти, подходяща при умствена и физическа умора. Всяка таблетка съдържа:

  • проантоцианидин 20 mg
  • коензим Q 10 10 mg
  • селен 25 μg
  • бета каротин 5 mg
  • α-токоферол 10 mg
  • аскорбинова киселина 80 mg
  • мед 1 mg
  • цинк 7.5 mg
  • магнезий 60 mg
  • манган 1.5 mg

Формулата на продукта предпазва организма от действието на свободните радикали, които са основна причина за умствена и физическа умора. В допълнение подобрява умствената способност, укрепва имунната система и забавя процеса на стареене.

Приемът е удобен – само по 1 таблетка дневно, след хранене.

Продуктът е достъпен в аптеките в цялата страна и е без рецепта. Открийте го в най-близката аптека или поръчайте от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: