причини за отслабване на имунната система
0
(0)

Съществуват много причини за отслабване на имунната система. Ние обаче ще посочим основните и ще разкрием как да им противодействаме.

Най-честите причини за отслабване на имунната система

Хроничен стрес

Когато сме изложени продължително време на стрес, в организма ни се отделят кортизол и адреналин, които потискат активността на имунните клетки. В резултат ставаме податливи на атаките на вирусите и инфекциите лесно ни повалят. За щастие, можем да обърнем хода на събитията, като се постараем да ограничим до минимум стреса в ежедневието. Практикуването на техники за релаксация, медитацията и йогата могат да ни помогнат да го сторим.

Системно недоспиване – една от главните причини за отслабване на имунната система

Резултатите от изследване, проведено от учени от Чикагския университет, показват, че само след седмица спане по 3-4 часа на денонощие нивото на антителата в организма на участниците намалява наполовина. Ето защо специалистите приканват страдащите от безсъние незабавно да предприемат мерки за разрешаване на проблема. Те са категорични, че сънотворните не бива да са средство на първи избор, тъй като имат много странични ефекти. Съветът им е да се прибягва до даровете на природата (Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night), които имат успокояващо действие върху нервната система и благоприятстват добрия сън.

shop banner

Прекомерен прием на алкохол

Учени от университета „Лайола“ в Чикаго стигат до заключение, че приемащите алкохол в неограничени количества, имат по-малко моноцити и NK-клетки, които са с ключова роля в противовирусната защита на организма. Именно поради това призивът им е вредният навик своевременно да се изкорени.

Лош хранителен режим

Недоброто хранене е сред най-големите врагове на имунната система. Приемът на рафинирана захар под една или друга форма, както и на преработени храни води до намаляване на защитните сили. Решението е само едно – вредните храни незабавно да се премахнат от ежедневното меню. Вместо тях е добре на трапезата да присъстват повече продукти с имуностимулиращи свойства.

Укрепване на имунната система с невероятен дар от природата

Избягването на факторите, които отслабват имунната система, безспорно е умение, което е добре да усвоим, за да не попаднем под атаката на вирусите. Друга важна стъпка, която трябва да предприемем, за да сме недосегаеми за патогените, е да си набавим висококачествен имуностимулатор. Имунобор/Imunobor® е доказал своята ефективност като най-доброто природно средство за укрепване на имунитета при възрастни. Силата му се крие в рационалната комбинация от 4 взаимно допълващи се съставки, които имат важна роля за засилване на естествените защитните сили. Всяка капсула от Имунобор доставя на организма оптимално количество стандартизирани екстракти от Котешки нокът, Мравчено дърво (По деарко), Мака и Мате. Активните вещества действат в пълен синхрон и мощно укрепват общия имунитет.

Научно доказано е, че редовният прием на Имунобор в продължение на 12 седмици повишава броя и активността на белите кръвни клетки, участващи в борбата с инфекциите, повишава жизнения тонус и подобрява общото състояние на организма.

Имунобор има отлична поносимост, няма странични ефекти и е икономически изгоден.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: