имунопрофилактика при деца
4.6
(20)

На прага на новата учебна година в яслите, детските градини и училищата няма как да пропуснем темата за „имунопрофилактика при деца“. Продължавайте да четете, за да разберете как да се създаде траен имунитет на малчуганите срещу болестотворните микроорганизми.

Ефективна имунопрофилактика при деца

За да се радват децата на силен имунитет през престоящата учебна година, те трябва да имат:

Балансирано и пълноценно хранене

Балансираната диета е от съществено значение за укрепване на имунната система при децата. Препоръчително е въглехидратите да съставляват 50% от дневните калории, протеините – 15%, а мазнините – 35%. Въглехидратите се набавят основно чрез хляб, паста и ориз, протеините – чрез месо – птиче и червено, риба, яйца и бобови растения, а мазнините – чрез царевично масло и зехтин.

shop banner

Преработените храни и тези с ниска хранителна стойност нямат място в детското меню. Те компрометират имунитета и категорично трябва да се избягват.

Що се отнася до бебетата, научно доказано е, че чрез майчината кърма те получават най-силна подкрепа на своя имунитет.

Повече движение в ежедневието

За да имат силен имунитет и да не попадат в плен на болестите, децата трябва да бъдат насърчавани да се движат. Разбира се, физическата активност трябва да е съобразена с възрастта им. Добре е, когато времето позволява, мъниците да прекарват повече време навън. В този ред на мисли, разходките в планината или на плажа са идеални за укрепване на естествените защитни сили на детския организъм.

Висока хигиена

Високата лична хигиена е съществена част от имунопрофилактиката при деца. Особено важно е мъниците да бъдат приучени да си измиват старателно ръцете с вода и подходящо измивно средство преди и след хранене. В случай че не са налични вода и сапун, може да се използва и антибактериален гел.

Естествени помощници за още по-ефективна имунопрофилактика при деца

Все повече специалисти у нас препоръчват на родителите да осигурят пълна имунопрофилактика на своите деца с помощта на два мощни имуностимулатора от фамилия Имунобор.

Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup e предназначен специално за децата до 8 години. Една чаена лъжичка дневно (5 мл) е напълно достатъчна, за да държи болестите далече от най-малките. Силният имуностимулиращ ефект на продукта се дължи на оптималното количество високопречистен бета глюкан – единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие. Важно е да се отбележи, че ефективността на бета глюкана в Имунобор Кидс Сироп е усилена чрез микронизация.

Имунобор Кидс растителни капсули/Imunobor® Kids VGcaps е подходящ за деца в училищна възраст. Освен бета глюкан той съдържа и Ехинацея. Благодарение на своя състав Имунобор Кидс капсули създава „железен“ имунитет на учениците.

Имунобор Кидс сироп и капсули са напълно безопасни. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: