йерба мате ползи
5
(1)

От древни времена екзотичното дърво Йерба Мате е познато на човечеството с незаменимите си ползи за здравето. В следващите редове ще ви запознаем с Йерба Мате и невероятните му свойства, които според учените нямат друг аналог в природата.

Важни факти за Йерба Мате

Родното място на Йерба Мате е Южна Америка. Вечнозеленото растение вирее в Уругвай, Парагвай, Бразилия и Аржентина. Местното население използва листата и крехките му стебла за направата на напитка със същото име, притежаваща ненадминати ползи за здравето. Освежаващият ефект на напитката Йерба Мате е сравняван с този на чая и кафето, но без техните отрицателни черти. Поради благотворните си свойства, Йерба Мате е наречена „Напитката на боговете“.

Известни учени от цял свят споделят, че е почти невъзможно растението да бъде сравнено с друго по хранителна стойност и благоприятен ефект върху организма. Йерба Мате съдържа дълъг списък от активни съставки, които едновременно тонизират, зареждат с енергия и имат лечебен ефект на дълбоко клетъчно ниво. В биоактивния профил на Йерба Мате влизат изобилие от витамини – А, B1, B2, B3, B5, C, Е. Растението съдържа още калций, желязо, хром, манган, магнезий, фосфор, калий, селен, цинк, антиоксиданти, сапонини, полифеноли, танини, аминокиселини, мастни киселини.

shop banner

Йерба Мате и неговият „арсенал“ от ползи за здравето

  • грижи се за добрия външен вид и здравето на кожата
  • ободрява ума и тялото
  • подобрява паметта и концентрацията
  • подпомага дейността на стомашно-чревния тракт и улеснява храносмилането
  • бори се със затлъстяването и високия холестерол
  • намалява риска от сърдечно-съдови и злокачествени заболявания
  • понижава високото кръвно налягане
  • регулира нивата на глюкоза при диабет тип 2
  • облекчава алергии
  • има силни антиоксидантни свойства и намалява оксидативния стрес
  • допринася за стабилизиране на нервната система
  • има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие
  • укрепва имунната система, предпазва от често боледуване, премахва хроничната умора

Природна грижа за добро здраве чрез прием на екстракт от Йерба Мате

Чудното растение Йерба Мате има множество здравословни ползи, но най-важното му действие е насочено към мощно подсилване на защитните функции на организма. Ако сте в плен на дълго и често боледуване, имунен срив, хронична умора и стрес – проведете имунопрофилактичен курс с прием на Йерба Мате. Висококачествен екстракт от растението в мощна природна комбинация с екстракти от Мака, По Деарко и Котешки нокът ще откриете в имуностимулатора Имунобор/Imunobor®.

Имунобор е напълно натурален продукт за укрепване на общия имунитет, който подпомага организма при вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Приемът на Имунобор повишава броя и активността на белите кръвни клетки, борещи се с инфекциите, повишава жизнения тонус, действа антимикробно и противовъзпалително.

Общият курс на имунопрофилактика с Имунобор продължава 12 седмици. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, няма странични противопоказания и е предназначен за продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: