На детска градина по време на коронавирус – да или не
5
(2)

Предвид нестихващата пандемия от коронавирус (COVID-19) много родители все още се двоумят дали да пуснат децата на детска градина. Ако и вие сте от тях, не пренебрегвайте следващите редове. В тях ще дадем насоки, които ще ви помогнат да вземете най-правилното решение за вашето семейство.

Насоки в помощ на родителите, които се чудят дали да пуснат децата на детска градина, докато новият коронавирус продължава да се разпространява

Проследяване на епидемичната обстановка

Следете ежедневно епидемичната обстановка в района, в който живеете. Вижте дали заболеваемостта от коронавирус се увеличава, намалява или остава непроменена. Ако живеете в район, който не е толкова тежко засегнат от коронавирус, не бива да се притеснявате излишно и да изпадате в паника.

Актуална информация за разпространението на COVID-19 във вашия регион можете да намерите в сайта на местаната Регионална здравна инспекция.

Преценка на здравния риск

Особено уязвими към инфекция с коронавирус са хората над 60-годишна възраст и пациентите с придружаващи заболявания, чийто имунитет е компрометиран. Децата под 1 година също попадат в рисковата група, тъй като имунната им система е незряла.

С оглед на казаното дотук трябва да прецените дали тръгването на детска градина ще изложи на риск здравето на детето или на някой от неговите близки. В случай че се затруднявате, посъветвайте се с педиатър.

Задаване на правилните въпроси – важно условие за вземане на решение дали детето да тръгне на детска градина, докато още върлува новият коронавирус

Безопасността трябва да е ваш основен приоритет, когато обмисляте дали отново да пуснете детето на детска градина. За да се уверите, че тя е на ниво, е нужно да се поинтересувате:

  • дали градината работи с пълен капацитет
  • има ли сборни групи
  • какви противоепидемични мерки се прилагат, за да се гарантира здравето на децата
  • използва ли персоналът необходимите индивидуални предпазни средства (маска/шлем; ръкавици)
  • следи ли се за спазването на физическа дистанция между децата от групата
  • инструктират ли се децата за спаване на висока лична хигиена и използването само на лични вещи

Дадохме насоки за вземане на решение дали детето да тръгне на детска градина, докато новият коронавирус все още е реална заплаха. А сега ще посочим как да се подсили детският имунитет!

Имунната система е устойчивата бариера за болестотворните микроорганизми, включително и за новия коронавирус. Когато имунитетът е силен, рискът от заразяване и тежко протичане на инфекцията значително намалява.

Имунната система на децата до 6-годишна възраст е незряла затова в условия на усложнена епидемична обстановка тя трябва да бъде подпомогната от:

И двата продукта са напълно безопасни и имат отлична поносимост. За постигане на оптимални резултати се препоръчва по-продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola

Може да харесате

guest

0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x