подсилване на имунната система
5
(2)

Според ново проучване консумацията на кафе и зеленчуци е подходяща за подсилване на имунната система и се свързва с по-малък риск от заразяване с Ковид-19. Въпреки че храната не може да предотврати заболеваемостта, тези резултати дават повод за повече изследвания относно влиянието на правилната диета върху вируса. Сигурно е, че спазването на здравословен режим подпомага имунната система в борбата с болестите.

Повече за проучването

Резултатите са от проучване на американски учени, цитирано от изданието „МедикълЕкспрес“. Изследователите са направили връзка между хранителните навици и заболеваемостта от Ковид-19. Резултатите се базират на данни от 38 хиляди участници, които са описали подробно диетата си. Те са изследвани с тест за коронавирус, като 17% от тях са дали положителен резултат.

Изследователите проверяват връзката между консумираните продукти и ефекта им върху имунитета. Те обръщат внимание и на кърменето в ранна детска възраст като фактор, който подсилва имунната система.

shop banner

Една или няколко чаши кафе на ден намаляват с около 10% риска от заразяване с коронавирус в сравнение с изключване на напитката от хранителния режим. Ежедневната консумация на зеленчуци, сготвени или сурови, също намалява вероятността от развитие на инфекцията. Оказва се, че кърменето в детска възраст също понижава риска от боледуване. От друга страна ежедневната консумация на преработено месо, дори и в малки количества, се свързва с повишен риск от Ковид-19.

Точната връзка между тези напитки и храни, и вируса не е изяснена. Интересно е, че консумацията на чай не оказва благоприятно действие срещу Ковид-19, въпреки съдържанието на кофеин. Възможно е резултатът при кафето да идва от по-големите количества кофеин. Кафето освен кофеин съдържа и големи количества полифеноли. Тези органични съединения притежават противовъзпалителни свойства, които могат да подпомогнат имунната система. Недостатък на проучването е липсата на информация относно допълнителни фактори като спазване на социална дистанция и носене на маска сред участниците.

Ето на кои хранителни вещества да заложите за добър имунитет

  • Протеини – помагат на организма да образува антитела, които да го защитят от патогенните микроорганизми
  • Витамини С – стимулира синтеза на антитела и производството на интерферон – белтъчно вещество със силно изразено противовирусно действие
  • Омега-3 мастни киселини – засилват способността на имунните клетки да убиват болестотворни микроорганизми

Природни комбинации за деца и възрастни за подсилване на имунната система в условия на епидемия

Грижата за имунната система е от изключително значение в борбата с циркулиращия в момента коронавирус. За успешна подкрепа на имунитета в условия на висок риск от инфекция се доверете на природните продукти от фамилия Имунобор.

Предлагаме ви работещи схеми за превенция от вирусни заболявания, вкл. коронавирус:

За възрастни:

  • Imunobor® Protect – 3×1 таблетка за смучене
  • Imunobor® Broncho – 3×1 растителна капсула дневно
  • Oxybor® Zn Se Vitamin C – до 3 таблетки дневно

За деца в училищна възраст:

  • Imunobor® Protect – 2×1 таблетка за смучене
  • Imunobor® Kids Activ – 2×1 растителна капсула дневно
  • Oxybor® Zn Se Vitamin C – до 2 таблетки дневно

За деца до 6-годишна възраст:

  • Imunobor® Protect – по 1 таблетка за смучене
  • Imunobor® Kids Activ Syrup – по 1 чаена лъжичка (5 ml) дневно на гладно

Посочените продукти могат да бъдат закупени от аптеките в страната или да се поръчат от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: