причина за диария
5
(2)

Въпросът дали високите температури могат да са причина за диария може и да звучи нелогично, но в него има резон. Все пак покачването на градусите на термометъра влияе негативно на храносмилателната система, а тя на свой ред отвръща със стомашно-чревни неразположения. Ето и повече подробности по темата.

Високите температури като причина за диария през летните месеци

По време на най-горещия сезон от годината случаите на диария се увеличават. И в това няма нищо случайно! Високата температура спомага за по-бързото размножаване на причинителите на неразположения в стомашно-чревния тракт, а оттам и за диария.

Основните причинители на диария са:

shop banner
  • вируси (ротавируси и норовируси)
  • бактерии (кампилобактер, Ешерихия коли, салмонела и шигела)
  • паразити (криптоспоридиум, дизентерийна амеба, жиардиа ламблиа)

Бактериите и паразитите, причинители на диария, попадат в организма чрез прием на замърсена храна и вода. Ето защо специалистите предупреждават, че трябва много да се внимава с храната през лятото. И едно златно правило – при съмнения дали нещо става за ядене, по-добре е то да бъде изхвърлено.

Не само ускореното размножаване на причинителите на стомашно-чревни проблеми през лятото обаче може да причини диария

Възможно е виновник за това да е и слънчевият удар.

Слънчевият удар е вид топлинен удар, причинен основно от прекомерен престой на слънце. Това е животозастрашаващо състояние, при което телесната температура надвишава 40°C, и може да доведе до неврологични увреждания.

Сред основните причини за слънчев удар са високите летни температури. Прекаляването със слънчевите бани в комбинация с недостатъчния прием на вода и усиленото потоотделяне води до дехидратация на организма и прегряване.

Симптомите, с които се проявява състоянието, могат да включват наред с всичко друго и диария.

Вече стана ясно, че летните горещини могат да станат причина за диария. Време е да изясним как да се предпазим от смущаващия проблем

Превенцията си остава най-добрият начин за предотвратяване на диария. За поддържане на бактериалното равновесие в чревната флора помагат качествените продукти с пробиотици. Именно такъв продукт е Имунобор Биотик / Imunobor® Biotic. Това е най-добрият източник на високо количество Лактобацилус булгарикус – основен пробиотик за здравето на червата. В допълнение осигурява и бета глюкан – единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.

Съставките се допълват и усилват действието си.

Лактобацилус булгарикус възстановява биологичната бариера на организма, а именно – „добрите“ чревни бактерии. Предотвратява проникването и залавянето на патогенните микроорганизми в чревната лигавица, произвежда антимикробни вещества – бактериоцини, възвръща бактериалния баланс в чревната микрофлора.

Бета глюканът доказано активира устойчивостта на организма към вируси, бактерии и други болестотворни микроорганизми.

Продуктът е ефективен и безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Приема се винаги на гладно. Подходящ и за възрастни, и за деца.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: