респираторни заболявания
5
(1)

С отпадането на предпазните маски за лице се създават условия за увеличаване на случаите на респираторни заболявания. Това твърдят редица експерти, сред които е и д-р Кристина Калво. Тя е:

  • завеждащ отделението по Педиатрия и инфекциозни болести в университетска болница „Ла Пас“ в Мадрид
  • президент на Испанското дружество по педиатрични инфекциозни заболявания (SEIP)

Д-р Калво отбелязва, че през отминалата зима много дихателни инфекции отпреди пандемията са се появили отново. Това тя отдава на разхлабването на пандемичните мерки и в частност на недотам стриктното носене на маски. Мнението ѝ споделят и много други нейни колеги от медицинската общност.

Респираторни заболявания и опасността от бум според експертите

Проф. Анхела Домингес, координатор на работната група по ваксините на Испанското дружество по епидемиология (SEE), също смята, че:

shop banner
  • дихателните инфекции ще се увеличат поради отпадане на изискването за носене на маски на закрито

По думите ѝ впоследствие случаите ще намалеят подобно на грипа през сезон 2019/2020.

„Заболеваемостта от грип достигна изключително ниски стойности заради въвеждане на ковид мерките през пандемията. С разхлабване на ковид ограниченията обаче ясно се забеляза как грипният вирус се завърна много сериозно“, казва проф. Домингес. Тя изтъква, че очаква същото да се случи и с останалите вируси, включително респираторните, които са „изчезнали“ покрай ковид.

Хосе Мануел Баутиста, професор по биохимия и молекулярна биология в университета „Комплутенсе“ в Мадрид, отива още по-далеч в прогнозите си

Той е на мнение, че респираторните заболявания не само ще се увеличат, а и ще протичат малко по-тежко. „Със слагането на маските отношенията ни с вирусите се промениха. В опита си да заобиколят всяко средство за защита вирусите станаха още по-устойчиви и трудни за преодоляване“, казва проф. Баутиста.

И д-р Лоренсо Арментерос, говорител на Испанското дружество на общопрактикуващите и лични лекари (SEMG), казва, че:

  • отпадането на маските прави хората по-уязвими за дихателни инфекции

„Без маски сме перфектната мишена за вирусите, причиняващи дихателни инфекции. Ето защо се очаква значително покачване на броя заболели“, изтъква д-р Арментерос.

Помощ от природата срещу респираторни заболявания

Наши специалисти препоръчват прием на висококачествения имуномодулатор на дихателната система Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Това е продукт с изцяло природен състав, който успешно се използва за естествено лечение и профилактика на дихателни инфекции. Благодарение на рационалното съчетание от висококачествен стандартизиран екстракт от Ехинацея 40 mg и Котешки нокът 500 mg той:

Съставките са проучени по отношение на своя имуномодулиращ и противовъзпалителен ефект. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Продуктът е подходящ за възрастни.

За детската възраст в условия на повишена заболеваемост и висок риск от респираторни инфекции е удачен приемът на Имунобор Протект/Imunobor® Protect – мощен имуномодулатор във вкусни таблетки за смучене. Природният продукт допринася за повишаване на локалната имунна защита и блокира заразяването на ниво устна кухина.

И двата продукта може да бъдат закупени от аптеките в страната или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: