дихателни инфекции
0
(0)

Съкращаването на периода на боледуване и предпазването от бактериални усложнения е от първостепенна важност за хората с дихателни инфекции. Ето защо ще дадем някои напътствия в тази посока. Като за начало обаче нека видим как реагира организмът при заразяване с респираторен вирус.

Какво се случва в организма, когато в него попадне вирус, причинител на дихателни инфекции?

Специфичното при вирусите е, че те навлизат във вътрешността на клетките. Това предизвиква отделяне на сигнали, подсказващи на околните клетки за вирусната атака. Общото название на молекулите, с които се подават тези сигнали, е цитокини. Основни техни представители са т.нар. интерферони. Те блокират репликацията (размножаването) на вирусните частици в организма, т.е. имат директно антивирусно действие.

Заразените с вируса клетки са опасни за организма. Чрез тях вирусните частици могат да се размножат многократно и да се разпространят към други здрави клетки около себе си. Тук на помощ идват т.нар. NK-клетки или естествени убийци, които са част от вродения имунитет. Те разпознават заразените клетки и ги унищожават.

shop banner

От какво се нуждаят най-силно поразените от дихателни инфекции?

За да пребори успешно вирусната инфекция на дихателните пътища, организмът на пострадалите се нуждае от укрепване на естествените защитни сили. Нужно е да се стимулира дейността на фагоцитите и на NK-клетките, и да се повиши отделянето на интерферон. Всичко това може да се постигне с приема на два природни продукта – Котешки нокът (Uncaria tomentosa) и Ехинацея (Echinacea).

Котешкият нокът доказано повишава броя и активността на макрофагите – големи имунни клетки, които буквално изяждат микробите, и има противовъзпалителен ефект. Стимулира отделянето на интерферон и на имуноглобулини, които повишават резистентността на лигавиците в тялото срещу навлизане на бактерии през тях. По този начин намалява риска от възникване на бактериални усложнения.

Ехинацеята, от своя страна, увеличава неколкократно активността на макрофагите и стимулира унищожаването на вирусните частици. Освен това стимулира отделянето на интерферон, и така повишава допълнително противовирусната защита на организма.

Кой природен продукт у нас доставя на организма високопречистен екстракт от Котешки нокът и Ехинацея и противодейства на респираторните вируси?

Оптимално количество Котешки нокът и Ехинацея се съдържат в Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Този 100% натурален продукт от продуктовата линия Имунобор оказва мощно противовирусно, антибактериално и имуностимулиращо действие. Благодарение на комплексното си действие:

  • помага за бързото преодоляване на бурните възпалителни процеси в организма, появили се вследствие на вирусна инфекция
  • съкращава периода на боледуване и способства за максимално бързо възстановяване
  • успешно предотвратява риска от бактериални усложнения

Освен за лечение на дихателни инфекции, Имунобор Бронхо е подходящ и за профилактика в условия на повишена заболеваемост, както и за хора с хронични белодробни заболявания Има отлична поносимост и е напълно безопасен.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: