респираторни инфекции
5
(1)

В сезона на острите респираторни инфекции сме. Именно поради това в настоящата статия заедно ще търсим отговор на въпросите кои са най-често срещаните проблеми от този тип, какви са симптомите и как може да се противодейства на причинителите.

Вижте кои респираторни инфекции ни повалят най-често през зимата…

Настинка

Обикновената настинка е най-честата инфекция на дихателните пътища през зимата. Главните „виновници“ за появата ѝ са рино- и коронавируси. Проявява се основно със запушен нос, воднисти секрети, които впоследствие се сгъстяват и придобиват жълтеникав оттенък, кихане, кашляне, отпадналост, главоболие, понякога и висока температура. Симптомите обикновено отшумяват за около седмица.

Фарингит

Възпалението на гърлото (фаринкса) също попада в топ 3 на най-честите респираторни инфекции през зимните месеци. Причинява се най-вече от вируси и по-рядко от бактерии. Причинителят се различава по симптомите. Ако болката в гърлото е придружена от признаци на настинка „виновникът“ за неразположението почти винаги е вирус. В случай че липсват кашлица и секрети от носа, и температурата е по-висока от 38° C, твърде вероятно е бактерия да е довела до възпалението. Продължителността на инфекцията зависи от навременната и адекватна терапия. По правило обаче вирусният фарингит минава за няколко дни, докато бактериалният – малко по-бавно.

shop banner

Риносинузит

Това е още една често диагностицирана респираторна инфекция през студеното полугодие. Представлява съчетано възпаление на носните и околоносните кухини. Причинителите най-често са рино-, адено, грипни и парагрипни вируси. С влошаване състоянието на лигавиците се появяват и патогени с бактериален произход – пневмококи, стрептококи, хемофилни бактерии. Симптомите включват затруднено дишане, изтичане на секрети от носа, болка в лицето, кашлица, отпадналост.

Как се лекуват изброените респираторни инфекции, характерни за зимните месеци?

Както вече стана ясно, обикновено дихателните инфекции са резултат от вируси. Към момента единственият възможен начин да се противодейства на вирусните патогени е да се укрепи имунната система. За целта на помощ идват питателната храна, качествената отмора и приемът на надежден имуностимулатор.

Надеждният имуностимулатор, който бори вирусните причинители на респираторни инфекции през зимата, като повишава имунитета

Все повече лекари у нас препоръчват Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho като средство на първи избор при дихателни инфекции. Този универсален имуностимулатор укрепва естествените защитни сили и така помага на организма по-бързо да се справи с вирусните патогени. В допълнение подкрепя дихателната система и повлиява благоприятно респираторните симптоми. Благотворният ефект на Имунобор Бронхо се дължи на рационалната комбинация от екстракти от Ехинацея и Котешки нокът във всяка негова капсула. Освен за лечение, тези доказани имуностимулатори са ефективни и за превенция на дихателни възпаления.

Имунобор Бронхо е напълно безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули на ден. Общият прием продължава 12 седмици. При нужда курсът може да се повтори, след като се направи пауза от една седмица.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: