свободни радикали
5
(2)

В организма ни могат да се натрупат свободни радикали с изключително вредно въздействие. Как се случва това и какви мерки да предприемем, за да се предпазим от негативното им влияние?

Човешкият организъм представлява сложна система, в която непрекъснато се извършват редица синхронизирани биохимични процеси

Като един от елементите на Менделеевата таблица, кислородът участва активно във всички химични реакции. Съществуването ни би било невъзможно без неговото наличие. Той е силен окислител и химичните реакции, в които присъства са източник на енергия за всички биологични процеси в организма.

Замърсеният въздух, който ежедневно дишаме, може да причини опасни здравословни проблеми. Той е и причината за остри респираторни заболявания и сърдечно-съдови проблеми.

shop banner

Докато насочваме усилия към начини за укрепване на имунната система, трябва да обърнем внимание и върху нещата, които ни вредят. За да функционира правилно нашият организъм е нужно да не бъдат възпрепятствани процесите, които протичат в него. Много често обаче, това се случва и вредното влияние идва не от нас, а от околната среда.

Глобалното замърсяване на околната среда и въздуха е един от основните проблеми на модерното общество

То е и причина за по-високата заболеваемост и за понижаване на имунната защита на организма.

Известно е, че всички видове замърсявания водят до образуване и натрупване в организма на т.н. свободни радикали. А те причиняват над 60 дегенеративни заболявания – стареене на организма, атеросклероза, злокачествени заболявания и понижават устойчивостта на организма към инфекции.

Оксидантите или т.н. свободни радикали са силно реактивоспособни химични агенти

Те се образуват непрекъснато в хода на окислителните процеси и се получават като странични продукти от тези реакции. Учените са категорични, че оксидантите имат пагубно влияние върху клетките, като увреждат техните мембрани и молекулите на ДНК. Свободните радикали се посочват като основна причина за стареене на организма, хроничен стрес, умора и развитие на редица заболявания.

Според специалистите, освобождаването на големи количества свободни радикали е свързано с поява на различни патологични изменения и дегенеративни заболявания. Сред тях са заболявания на нервната система (болест на Алцхаймер и Паркинсон), атеросклероза, ендокринни заболявания като диабет и др. Наред с изброените отрицателни въздействия върху организма, свободните радикали могат да бъдат и причина за сериозен срив на имунната система и развитие на имунодефицитни заболявания.

За да се справим с вредите, които ни нанася всекидневно заобикалящата ни среда, е нужно да приемаме вещества, които се борят със свободните радикали и подобряват имунитета.

Всеки организъм разполага със защитни механизми, с помощта на които се предпазва от влиянието на вредните свободни радикали

Защитата от свободни радикали се осъществява чрез превенция с антиоксиданти. За максимална протекция на важните вещества и клетъчни структури в организма са необходими комбинации от витамини, минерали и антиоксиданти.

Благодарение на антиоксидантите е възможно неутрализирането на свободните радикали и последващо им елиминиране от организма. Доказано е, че антиоксиданти се съдържат основно в плодовете и зеленчуците, варивата и пълнозърнестите продукти. Най-известните от тях са витамин С (аскорбинова киселина), витамин Е, коензим Q10, флавоноидите (проантоцианидин), ензимите каталаза и пероксидаза.

С напредване на възрастта нараства и недостигът на естествени антиоксиданти. Набавянето им чрез храната е трудно и в много случаи недостатъчно. Това е причината специалистите да препоръчват допълнителния им прием под формата на висококачествени природни продукти. Този начин гарантира постъпването им в организма в достатъчни количества, без риск за здравето.

Набавяне на оптимални количества антиоксиданти за успешна битка със свободните радикали

Оксибор Форте/Oxybor® Forte е препоръчваният от здравните специалисти продукт, съчетаващ в себе си най-мощните антиоксиданти. В състава му влизат проантоцианидин, селен, бета каротин, аскорбинова киселина, α-токоферол, цинк, мед, магнезий, манган, коензим Q10. Тази невероятна комбинация го прави единствения универсален широкоспектърен антиоксидант. Независимо от възрастта, Оксибор Форте е незаменим съюзник в борбата със свободните радикали.

Комбинацията в Оксибор Форте е не само пълна, а и добре балансирана количествено. Благодарение на уникалния си състав, продуктът е подходящ за подпомагане функцията на имунната система и възстановяване след боледуване. Приемът на Оксибор Форте забавя стареенето на организма и развитието на атеросклероза, подпомага организма при стрес и работа в замърсена среда. Продуктът е с насочено действие към по-бързо възстановяване при физически натоварвания, подобряване на концентрацията и преодоляване състоянията на физическа и умствена умора. Оксибор Форте се грижи за сърцето, съдовите функции и кръвообращението, подобрява зрението и състоянието на косата, кожата и ноктите.

Оксибор Форте се дозира по 1 таблетка на ден, след хранене. Безвреден продукт е, без странични ефекти дори при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: