антиоксиданти
5
(1)

В разгара на зимата американски учени направиха обещаващо откритие за ролята на т.нар. антиоксиданти при лечението на грип. Опасността от заразяване с грип ще бъде актуален здравен проблем поне до края на месец март. Затова сега е най-точният момент да се запознаете с най-мощните средства за ефективно природно лечение на грип. Към тези средства вече се причисляват и добре познатите антиоксиданти.

Антиоксиданти при лечение на грип

Вече е доказано, че антиоксидантите могат да се разглеждат като средство против грип, редом до доказаните вече противогрипни ваксини. Ваксината против грип е водещо средство за профилактика на грипа, но невинаги гарантира защита срещу актуалните за сезона щамове. Тази година основна причина за разрасналата се грипна епидемия беше щамът на грип Хонконг. Статистиката от последните години сочи, че е напълно възможно да се появи нова грипна вълна до края на зимата. Това означава, че ролята на мощните антиоксиданти при лечение на грип може да бъде от полза на всеки потърпевш. Как обаче учените доказаха ефективността на антиоксидантите като мощно средство против грип?

Група американски учени са проследили ефективността на някои от мощните антиоксиданти върху неутрализирането на опасните токсини, отделяни от грипните вируси по време на инфекция. Установените способности на антиоксидантите в това отношение са изненадващи и се очаква да доведат до революционни разработки по отношение на лечението на грипна инфекция.

Попадайки в респираторния тракт, грипните вируси атакуват епителните клетки на дихателната лигавица. Отделят токсин, известен като М2- протеин, който блокира способността на ресничестия епител да изтласква отделяния от лигавицата секрет в посока към извеждане през носоглътката. Това действие на грипните вирусни частици има сериозен негативен ефект при попадането им в белия дроб, защото задържането на секрет в него е основен рисков фактор за пневмония с тежки последици. Американските учени доказват, че антиоксидантите блокират действието именно на М2-протеина и на практика ограничават инфекциозната активност на грипните вируси.

Добрата новина е, че според учените. този мощен ефект на антиоксидантите е универсален и еднакво силен спрямо всички типове грипен вирус. Така освен като мощни деактиватори на опасните свободни радикали, антиоксидантите вече се разглеждат и като основни средства за по-успешно лечение на грип.

Комплексен природен продукт, съдържащ най-мощните антиоксиданти

Оксибор Форте/Oxybor® Forte е изцяло природен продукт, съдържащ в състава си редица мощни антиоксиданти – витамини C и Е, цинк, манган, коензим Q10 и др.

Мощното действие на включените антиоксиданти и обнадеждаващите нови данни за ефекта им при грипна инфекция правят Оксибор Форте средство №1 при активно или допълващо лечение на грип с огромен потенциал за още по-масово приложение в бъдеще.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: