имунна система стрес
0
(0)

Високите нива на стрес отслабват нашата имунна система и тя не може да ни защитава ефикасно от болестотворните микроорганизми. В следващите редове ще видим как точно емоционалното ни състояние влияе на физическото.

Ето как стресът отслабва имунната система

При стрес тялото отделя кортизол. В малки дози този стероиден хормон е полезен, тъй като ни подготвя за справяне със стресиращите обстоятелства. Когато е в излишък обаче, мозъкът го възприема като заплаха. В резултат може да се стигне до натрупване на мазнини в коремната област, хормонален дисбаланс при жените и проблеми с щитовидна жлеза.

Не само мозъкът, но и имунитетът страда от високите стойности на кортизол. Имунната система отслабва своето действие и започва да работи на „бавни“ обороти, което автоматично ни прави по-податливи на инфекции и заболявания.

shop banner

Важно е да знаем, че колкото по-дълго сме изложени на стрес, толкова по-слаба е нашата имунна система.

Последици от отслабена имунна система в резултат на стрес

Освен че ни прави по-податливи на инфекции отслабената имунна система вследствие на стрес води до проблеми с храносмилането, мозъчните функции, кожата и сърдечното здраве.

Мерки от първа необходимост при слаба имунна система вследствие на стрес

Ограничаване на стресовите ситуации в ежедневието е сред най-сигурните методи за възстановяване на нормалните способности на имунната система.

Укрепването на естествените защитни сили на организма при повишени нива на стрес може да се ускори чрез прием на качествен имуностимулатор. Видни наши специалисти препоръчват да се доверим на Имунобор/Imunobor®. Този мощен природен продукт представлява рационална комбинация от Котешки нокът (Саменто), По деарко (Мравчено дърво), Мака и Мате. Благодарение на своето взаимодопълващо и усилващо действие съставките способстват за активиране на имунната защита и укрепване на общия имунитет. Научно доказано е, че Имунобор повишава броя и активността на макрофагите – клетките, които унищожават болестотворните микроорганизми. Стимулира продукцията на антитела (имуноглобулини), които имат ключова роля за нормалното функциониране на имунната система. Активира T- и B-лимфоцитите, чиято функция е да унищожават поразените от вируси клетки. Продуктът има и директен антимикробен ефект, което е от съществено значение в период на повишена заболеваемост от грип и настинка. Освен това подобрява жизнения тонус и общото състояние на организма.

Имунобор е не само ефективен, но и напълно безопасен

Има отлична поносимост и може да се приема продължително време без да се наблюдават нежелани ефекти и странични реакции. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият курс продължава 12 седмици.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: