сезонните алергии
5
(3)

Според някои експерти тази година сезонните алергии „подраняват“ непосредствено след меката зима поради климатичните промени. С настъпването на пролетта нараства броят на оплакващите се от сенна хрема. Тя представлява алергична реакция към полените от дърветата, храстите и тревите. Според проучване, публикувано в „Environmental Health Perspectives“ изменението на климата, което наблюдаваме през последните години, ще доведе до увеличаване в броя на засегнатите от сезонни алергии. Друг неотдавнашен доклад на „Climate Central“ посочва, че сезоните на алергиите идват рано и продължават по-дълго поради изменението на климата и емисиите на парникови газове. Обяснението е, че въглеродният диоксид се използва по време на фотосинтезата на растенията. Когато има изобилие от него в атмосферата, в комбинация с по-високите температури, повече растения цъфтят и произвеждат по-големи количества цветен прашец.

Сезонни алергии – симптоми

Най-честите симптоми на сезонна алергия включват кашлица, умора, запушен и/или постоянно течащ нос, конюнктивит, усещане за сърбеж в носа, гърлото и очите. Методите за определяне към какво точно е алергичната реакция са два – посредством кожен или кръвен тест. Кожните тестове се извършват чрез леко убождане на повърхността на кожата и инжектиране на малко количество от предполагаемите алергени. Ако дермата се зачерви и възпали, е налице алергия. Резултатите се проявяват в рамките на 30 минути до 48 часа. Кръвните тестове включват вземане на кръв и изпращането й за анализ в лаборатория. Този метод позволява тестването на повече алергени, отколкото с кожния тест. Препоръчва се на пациенти с дерматологични заболявания като екзема или псориазис. Недостатъкът е, че резултатите излизат по-бавно в рамките на няколко дни.

Овладяване на сезонните алергии

Ако симптомите на сезонна алергия през пролетта затрудняват изпълнението на ежедневните дейности и понижават качеството на живот, се консултирайте със специалист. Със затоплянето на времето всички искаме да прекараме повече време навън. Но засегнатите от пролетна алергия е добре да се осведомяват за нивата на полен във въздуха преди да планират активности на открито. За да се избегне навлизането на полени в затворените пространства е удачно да се избягва проветряването в часовете с висока концентрация на цветен прашец във въздуха. Пролетта и лятото това е вечер, а през есента – сутрин. Вземането на душ и измиването на косата, след като сте били навън за продължителен период от време, помага за намаляване на алергичните прояви. При извършване на градинарски дейности на открито, като косене на трева, се препоръчва носенето на маска N-95. Целта е да се намали количеството на дразнители (алергени), навлизащи през устата и носа.

shop banner

Природен подход на помощ на засегнатите от сезонна алергия

За намаляване на алергичната нагласа с настъпването на пролетта може да се доверите на Имунобор Бета Глюкан 300 / Imunobor® Beta Glucan 300. Природният продукт е със съдържание на високо пречистен бета глюкан – единственият имуномодулатор от естествен произход с доказан механизъм на действие. Помага за възстановяване на баланса на имунните клетки, които предизвикват алергични реакции. На това се дължи мощния благоприятен ефект за намаляване на алергичната нагласа и облекчаване тежестта и честотата на симптомите на пролетни алергии. Подобрява имунните функции, повишава имунната защита на лигавиците на бронхиалните пътища, действа общоукрепващо и тонизиращо.

Продуктът е с удобен прием – по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, и има отлична поносимост. Действа безотказно и без рискове за здравето.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: