алергии през пролетта
4.8
(4)

Ако искате да узнаете кои са най-често срещаните алергии през пролетта и какво е естественото решение за тях, продължавайте да четете. Подготвили сме ви много полезна статия с ценна информация и проверени съвети.

Основните алергии през пролетта

Алергия към полени – първенецът сред всички алергии през пролетта

Алергията към цветен прашец или полен е първенец в честотата на алергичните заболявания през пролетта. Нреприятното състояние е познато още като сенна хрема или алергичен ринит. Среща се у 30% от хората в развитите страни. Проявява се със запушен и течащ нос, кихане, зачервени, сълзящи и сърбящи очи. Най-честите причинители на сенна хрема у нас са полените, отделяни от тревите и някои дървесни видове, предимно от семейство брезови (бреза, елша, леска, габър). През ранна пролет (март – април) се срещат полените от дървесните видове. През късна пролет (май – юни) – тревните полени. В по-редки случаи причина за сенна хрема могат да бъдат полените от цветя и плевели.

Редица проучвания доказват, че климатичните промени и замърсяването на въздуха влияят върху алергиите, причинени от полени

По-високите температури и завишените нива на въглероден диоксид във въздуха карат растенията да растат по-бързо и да произвеждат повече полени. В резултат симптомите при хора със сенна хрема се задълбочават. Хора, които не страдат от алергия, пък могат да развият такава.

shop banner

Алергия към липидно трансферни протеини (LTP)

Тенденция за нарастване на заболелите през пролетта се наблюдава и при тази хранителна алергия.
Липидно трансферните протеини (LTP) са несмилаеми белтъци, които се срещат в кората и най-вече в мъха на плодове като прасковите и кайсиите. Алергичната реакция се проявява със следните симптоми – уртикария (кожен обрив), подуване, хранително растройство дори астматичен пристъп.

Единственият начин по-чувствителните хора да се насладят на мъхестите плодове е, като ги измият старателно и ги обелят.

Алергия към козина на животни

През пролетта много домашни животни, особено кучета и котки, сменят зимната козина с лятна. Имунната ситема на някои хора реагира бурно на протеини, които се намират по повърхността на животинските косми. В отговор на въздействието на алергените се развиват симптоми като кихане, отделяне на воднист секрет от носа, зачервяване и сърбеж на очите.

Мощни природни средства за деца и възрастни с доказан ефект срещу най-разпространените алергии през пролетта

Специалистите у нас препоръчват избрани продукти от фамилия Имунобор за намаляване на алергичната нагласа при деца и възрасти през пролетта.

Имунобор Кидс Актив сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup и Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps са предназначени за използване в детска възраст. Сиропната форма е създадена с грижа за най-малките, а капсулната – за учениците. Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300 е решението за възрастни с алергия.

Повишаването на толерантността към алергена и успешният контрол на алергичната нагласа е възможно благодарение на вложения в състава на продуктите бета-глюкан. Този естествен полизахарид е единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Той понижава честотата и тежестта на боледуването, като възстановява баланса между имунните клетки, които предизвикват възпалителна реакция, когато регистрират алергени в организма.

Продуктите с марка Имунобор са напълно безопасни и имат отлична поносимост.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: