силен имунитет при възрастни
5
(1)

Наличието на силен имунитет при възрастни е от съществено значение за поддържане на цялостното здраве, борба с инфекциите и осигуряване на дълъг живот. С напредването на възрастта имунната система може да отслабне, което ни прави по-податливи на заболявания. Въпреки това, като възприемат правилния начин на живот, възрастните могат да засилят естествените защитни сили на тялото си. В тази статия ще проучим ефективни стратегии, които да ви помогнат да постигнете силен имунитет и да поддържате здравето в най-добра форма.

Диета и силен имунитет при възрастни – вие сте това, което ядете

Един от най-ефективните начини за постигане на силен имунитет при възрастни е чрез балансирана и богата на хранителни вещества диета. Храните с високо съдържание на витамини C и D, цинк и антиоксиданти могат значително да повишат имунната ви функция. Витамин С, съдържащ се в цитрусовите, горските плодове и зелените листни зеленчуци е добре известен със своите имуностимулиращи свойства. Освен това витамин D, който можете да получите от излагане на слънце или чрез приема на качествени хранителни добавки е жизненоважен за имунната функция. Доказано той намалява риска от респираторни инфекции. Цинкът е друг основен минерал, който поддържа имунната система и може да се намери в храни като месо, миди, бобови растения и семена. Да не забравяме и за пробиотиците, присъстващи в киселото мляко и ферментиралите храни като киселото зеле. Те са полезни за здравето на червата, което е тясно свързано с имунитета. Здравият чревен микробиом може да помогне на тялото ви да реагира по-добре и по-бързо срещу болестотворните микроорганизми.

Упражнения и силен имунитет при възрастни – движението е здраве

Редовната физическа активност е друг ключов фактор за поддържане на силен имунитет при възрастни. Упражненията насърчават добрата циркулация, което позволява на имунните клетки да се движат свободно из тялото и да вършат работата си ефективно. Затова е добре да се стремите към поне 150 минути упражнения с умерена интензивност на седмица. Интересен факт е, че такъв тип активности могат да стимулират производството на макрофаги, клетки, които атакуват бактериите. Струва си обаче да се отбележи, че прекомерните, интензивни упражнения могат временно да потиснат имунната функция, което подчертава важността за поддържане на баланс.

Управление на съня и стреса – стълбовете на силния имунитет при възрастни

Качественият сън е от решаващо значение за силен имунитет при възрастните. По време на сън тялото произвежда и разпределя ключови имунни клетки. Затова е важно да се стремите към 7-9 часа сън на нощ. Проучване от Калифорнийския университет установява, че хората, които спят по-малко от 6 часа на нощ, са четири пъти по-склонни да настинат в сравнение с тези, които спят седем часа или повече.

Управлението на стреса е също толкова важно. Хроничният стрес може да потисне имунната функция чрез освобождаване на хормона кортизол. Техники като медитация, упражнения за дълбоко дишане и йога могат да помогнат за справяне със стреса и на свой ред да поддържат силен имунитет при възрастни.

Доказан природен имуномодулатор за силен имунитет при възрастни

Имунобор Протект Цинк / Imunobor® Protect Zinc е мощен имуномодулатор в депо таблетки за смучене, подходящ за деца и възрастни. Прилага се успешно за:

  • подкрепа на имунната система при вирусни, бактериални и гъбични инфекции
  • нормална локална имунна устойчивост на лигавиците на устната кухина и носоглътката
  • цялостно укрепване и тонизиране на организма

Всичко това е възможно благодарение на добре подбрания му състав от:

  • бета-глюкан (микронизиран с чистота 93%)
  • витамин С (като L-аскорбинова киселина)
  • 45% екстракт от плодовете на Роза канина (съдържание на натурален витамин С 5 mg)
  • цинк (цинков оксид)

Освен че е ефективен, той е напълно безопасен. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: