имунитет през лятото
0
(0)

Здравните експерти ни приканват да се възползваме от имуностимулиращия ефект на слънцето, за да се сдобием със силен имунитет през лятото. Нека видим какви са основанията им!

Ето как контролираното излагане на слънце води до подсилване на имунитета през лятото

Всеизвестно е, че слънчевите лъчи стимулират синтеза на витамин D в кожата. Този жизненоважен витамин, наричан още „слънчев“ витамин, има ключова роля за доброто състояние на имунната система. Активира и подсилва функциите на T-клетките. Това са бели кръвни клетки (лимфоцити), които участват в клетъчния имунитет. Основната им функция е да се борят с инфекциите и патогените.

Дозираното излагане на слънце усилва и производството на водороден пероксид. Под негово въздействие активността на Т-лимфоцитите се повишава. По този начин също се стига до активиране на защитния механизъм на имунната система.

shop banner

В контекста на казаното дотук следва да се отбележи, че колкото повече слънчеви лъчи поемаме през лятото, толкова по-малка е вероятността от заболявания, включително и автоимунни.

Перфектно допълнение към слънчевите бани за силен имунитет през лятото

Безопасното излагане на слънце безспорно стимулира имунната система. Много често през лятото обаче тя се нуждае от допълнителна подкрепа. Точно тук на помощ идват природните продукти, разработени специално за стимулиране на имунитета. Поради изключително мощния ефект, който оказва върху активността на имунните клетки, целогодишния имуностимулатор Имунобор Протект/Imunobor® Protect се препоръчва като средство на първи избор за укрепване на естествените защитни сили на организма. Най-новият продукт от фамилия Имунобор дължи ефективност си на микронизираната форма на Бета глюкан, който се отличава с 93% чистота, на екстракта от Роза канина и активната форма на витамин С. В резултат на взаимодопълващото действие на активните съставки Имунобор Протект стимулира клетъчния и хуморалния имунитет (Т- и B имунните клетки) и предпазва от всички видове патогенни микроорганизми – вируси, бактерии и гъбички.

Освен за стимулиране на имунитета Имунобор Протект се прилага успешно и за поддържащо лечение при различни инфекции (вкл. тонзилити). Употребата му е удачна и при склонност към често боледуване, при отслабен общ имунитет или за възстановяване на организма след боледуване или след антибиотично лечение. Подходящ е и за хора, склонни към алергии, както и за подсилване на имунитета преди ваксинация.

Имунобор Протект има отлична поносимост и е практически безвреден. Подходящ е за продължителна употреба. Може да се използва както възрастни, така и от деца. Предлага се под формата на таблетки за смучене с приятен ягодов вкус. Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: