смъртност от ковид 19
5
(1)

Недостатъчният прием на витамини и минерали може да повиши нивата на смъртност от ковид-19. Това сочат резултатите от изследване на учени от Университета на Балеарските острови (UIB).

Анализът на екипа е част от доклад на Центъра за мрежови биомедицински изследвания по физиопатология на затлъстяването и храненето (Ciberobn). Той проследява връзката между ковид сред европейците и приемът на жизненоважните хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на имунната система.

Повече за липсата на хранителни вещества и повишеният риск от смъртност от ковид-19

„Адекватният прием на витамини и минерали е от значение за добрата работа на имунната система. Това е категорично признато от научната общност. От началото на пандемията водещи учени се стремят да идентифицират онези хранителни вещества, чиито недостиг увеличава риска от смъртност от ковид. Ние, начело с проф. Андреу Палу решихме да подкрепим техните усилия“. Казват учените в областта на нутригеномиката и затлъстяването от Университета на Балеарските острови в изявление за пресата. За целите на своето изследване те анализират приема на витамините D, A, C, B6, B9, B12 и минералите желязо, цинк, мед и селен в 10 европейски страни. Впоследствие детайлно разглеждат епидемиологичните тенденции в наблюдаваните държави.

shop banner

Сравнителният анализ на данните сочи, че ниският прием на витамините D, C, B12 и минералите желязо и цинк е свързан с по-висока смъртност от коронавирус

„Твърдението е подкрепено от наличните данни. Европейските държави с най-ниско потребление на тези хранителни вещества отчитат повече смъртни случаи от коронавирус по време на първата вълна на пандемията. Визираме Испания, Италия, Белгия, Великобритания и Франция“. Това заявява екипът пред испанската информационна агенция EFE. Учените подчертават, че заключението се отнася до цялото населението на всяка от посочените държави, а не до отделните жители. Призивът им е изследването да бъде използвано като ориентир за подпомагане на борбата с пандемията.

Природният начин за намаляване на риска от заразяване и смъртност от ковид-19

В условия на повишена заболеваемост все повече наши специалисти препоръчват приема на иновативния имуномодулатор Имунобор Протект Цинк/Imunobor® Protect Zinc. Той представлява високотехнологична „локална ваксина” с антимикробен и аналгетичен ефект. Комбинациятата от бета глюкан, активна форма на витамин С, екстракт от плодовете на Роза канина и цинк го превръща в удачен избор за:

  • активно подпомагане функцията на имунната система при вирусни, бактериални и гъбични инфекции
  • имунопрофилактика при често боледуване
  • нормална локална имунна устойчивост на лигавиците на устната кухина и носоглътката
  • укрепване на общия имунитет и нормален енергиен метаболизъм

Благодарение на технологичната форма (таблетки за смучене) продуктът:

  • оказва локално антивирусно, аналгетично и противовъзпалително действие в устната кухина
  • запазва нормалната флора в устата

Подходящ за прием както от възрастни, така и от деца. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Има приятен ягодов вкус.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: