Стомашно-чревна инфекция
5
(3)

Лятото е любим сезон за мнозина, но именно през августовските жеги рискът да останем изненадани от неприятна стомашно-чревна инфекция е най-голям. За да се насладите на спокойна почивка, в следващите редове споделяме ценни съвети за превенция на стомашния дискомфорт през топлия сезон.

Спазвайте безупречна лична хигиена

Редовното измиване на ръцете с топла вода и сапун е задължителна стъпка за предпазване от заразяване с бактериите и другите патогенни микроорганизми, които предизвикват стомашно-чревни инфекции. Алтернатива за случаите, в които нямате подходящи условия, е използването на антибактериални продукти за дезинфекция. За да подсигурите безопасността на цялото семейство, следете и хигиенните привички на децата. Полезен навик за малчуганите е да измиват ръцете си задължително преди хранене, след използване на тоалетната, при контакт с животни и игри навън.

Внимавайте с хранителните продукти

Консумацията на заразени с бактерии хранителни продукти може да доведе до хранително натравяне и съпътстващите мъчителни симптоми. Те включват коремна болка, диария, гадене, повръщане и висока температура. През лятото, когато температурата на околната среда е висока, се създават подходящи условия за размножаване на бактерии.

shop banner

Свръхрастежът на патогенни микроорганизми в стомашно-чревния тракт води до развитието на инфекция. Така наречените „рискови“ храни през лятото са необработените месни продукти, морски дарове, сурови яйца и недобре измитите плодове и зеленчуци. За да избегнете заразяване с бактерии от вида Ешерихия коли, Стафилококи, Салмонела и други причинители на хранителна интоксикация, се уверете, че храната е съхранявана в подходящи условия, добре измита и приготвена.

За да се предпазите от стомашно-чревна инфекция внимавайте с водата за пиене

Освен хранителните продукти, водата е другият основен виновник за стомашни инфекции през летния сезон. За да си спестите коремния дискомфорт се доверете на следните препоръки:

  • За предпочитане е да пиете само бутилирана вода
  • Избягвайте кубчетата лед, тъй като водата в тях може да е замърсена
  • Внимавайте да не погълнете вода при плуване във водни басейни, включително море, язовир и др.

Природна помощ срещу развитието на стомашно-чревна инфекция през лятото

През летния сезон най-сигурният начин да се предпазите от чревни инфекции е да подкрепите имунитета и стомашно-чревната флора с помощта на изцяло природен продукт.

Имунобор Биотик / Imunobor® Biotic е натурален пробиотик и пребиотик в едно. Той съчетава оптимални количества от пробиотичните бактерии – лактобацили, които възстановяват баланса в чревния микробиом и пребиотичната роля на бета глюканът, който подхранва добрите бактерии. Натуралното средство подсилва имунната система и стимулира растежа на добрите бактерии в стомашно-чревния тракт. При редовен прием повлиява благоприятно храносмилането и забързва метаболизма. Търсете в аптечната мрежа в страната и онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: