инфекция на пикочните пътища при деца
5
(1)

Инфекция на пикочните пътища при деца и бебета е доста чест проблем. Предвижда се, че около 2% от момчетата и 8-10% от момичетата ще се сблъскат с него, преди да навършат 7-годишна възраст. Рискът при децата от женски пол е по-висок, тъй като уретрата (пикочният канал) при тях е:

  • по-къса
  • по-широка
  • близко разположена до влагалището

Всичко това създава благоприятни условия за развитие на бактерии. Напомнянето идва от д-р Хосе Томас Рамос, завеждащ педиатричното отделение на болница „Сан Карлос“ в Мадрид.

Инфекция на пикочните пътища при деца и бебета – диагностика и лечение

Д-р Рамос предупреждава, че пикочните инфекции при деца и бебета доста често са трудни за диагностициране. Причината е, че в началните етапи се проявяват с неспецифични симптоми. „Първите признаци на инфекцията могат да бъдат повишена температура, безапетитие, загуба на тегло, повръщане, коремна болка и отпадналост“, информира специалистът. Той е категоричен, че ранната диагностика е от ключово значение за предотвратяване на бъбречно увреждане. „На всяко дете и бебе с висока температура без причина е нужно да се направи изследване на урината“, казва експертът. Той посочва, че уринарните инфекции в детска и бебешка възраст биха могли да засегнат бъбреците (пиелонефрит) и пикочния мехур (цистит). „При бебетата се среща по-често пиелонефритът. При децата (особено от женски пол) над 2 години – циститът“, подчертава д-р Рамос.

shop banner

По отношение на лечението специалистът споделя и кои медикаменти дават добри резултати

„Пиелонефритът при деца под 2-годишна възраст обикновено се лекува с антибиотични средства, прилагани венозно или мускулно. По изключение в тази възрастова група се прилагат перорални антибиотици от групата на бета-лактамите като цефиксим. При деца над 2 години с пиелонефрит или цистит се назначават перорални антибиотици за кратък период от време“, информира д-р Рамос.

В заключение експертът подчертава, че е важно да се спазва висока хигиена при децата и бебетата, за да се предотвратят рецидиви.

Изпитани природни средства за лечение и профилактика на инфекция на пикочните пътища при деца над 1 година

Наши специалисти препоръчват следните избрани продукти от фамилия Имунобор срещу пикочни инфекции при най-малките:

Всяка растителна капсула (VGcaps) съдържа 300 mg високопречистен стандартизиран екстракт от Американска червена боровинка. Извлекът е богат на проантоцианидини тип А – 12% PAC във всяка VGcaps, и активно подпомага пикочните пътища.

Комбинация от стандартизирани екстракти на Бета-глюкан 300 mg и Американска червена боровинка 150 mg. Формулата повишава естествената защита на организма към инфекции на пикочните пътища и подпомага изчистването на бактерии от отделителната система. Намалява нуждата от антибиотично лечение.

И двата продукта са практически безопасни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Приемът е удобен – по 1 VGcaps дневно. Налични са в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: