температура през лятото
5
(2)

Високата температура през лятото е явление, което за малчуганите може да крие сериозен риск за здравето. Разбирайки това, както и начините за понижаването й е от съществено значение за запазване безопасността на децата през горещите месеци. Тази информация може да получите в днешната статия, не пропускайте!

Температура през лятото – защо е опасна за най-малките?

Нека да започнем от това, че телата на децата не са толкова ефективни при регулиране на температурата, колкото възрастните. Освен това тяхната имунна система е още незряла, а се сблъсква с многобройни болестотворни микроорганизми, водещи до повишаване на телесната температура. Да не забравяме, че организма на малчуганите е по-малко способен да се адаптира към температурните промени заради тяхната „неопитна“ система за терморегулация. За разлика от възрастните те абсорбират топлината по-бързо, но се потят по-малко или не се потят изобщо, което намалява способността им да се охлаждат по естествен път. Да не говорим, че през летните месеци тяхната активност е увеличена, а дехидратацията е напълно възможна, тъй като те не разпознават нуждата от редовен прием на течности и първите признаци на разболяване.

Кои са нормалните стойности на телесната температура и как най-правилно да се измери тя?

За повишена телесна температура през лятото и през всички други сезони се счита такава над 37° С. За децата под 1 годишна възраст, които по-рядко боледуват от вирусни инфекции, може да става въпрос за никнене на зъбче или, че родителите не са преценили добре как да ги облекат. Във всеки един случай, това не трябва да се пренебрегва. За децата от 1 до 5 години, вероятно говорим за пряк контакт с патогени, за което е необходима намеса. Адекватното измерване на температурата става чрез кожен допир с термометър или чрез лигавицата – в устата или ректално. При първия начин е добре да не сте завили детето, да не е било активно поне 5-10 минути преди това, особено важно за електронните термометри. При втория метод се отнемат 5 десети от измерената стойност (ако е измерена температура 37,5° С, реалната стойност е 37° С).

Първи стъпки за сваляне на телесна температура през лятото

Ако усетите, че мъникът е по-топъл от обичайното, първото нещо, което е добре да направите е да освободите тялото от допълнително затопляне. Това означава да го разсъблечете и оставите да се охлади. След което може да приложите хладни компреси и да увеличите течностите за прием от детето, да дадете антипиретични средства и не на последно място да се свържете с педиатър. Особено когато става въпрос за деца под 1 годишна възраст. Те бързо се обезводняват и при тях много лесно настъпват усложнения. За останалите може да не бързате с прилагането на температуропонижаващи препарати, особено когато температурата не превишава 38 градуса. Родители, не забравяйте, че това е имунна реакция на организма и означава, че той се опитва да се справи с причинителя на заразата.

Като допълнение към горните стъпки при повишена температура през лятото е добре да осигурите и добра среда на малчугана. Това означава добре проветрена и охладена стая – 19-21 градуса по време на боледуване.

Природна помощ за сваляне на температура през лятото

За да не се стигне до усложнение на заболяването, както и за съкращаване на времето на боледуване педиатрите препоръчват употребата на Имунобор Кидс Актив Сироп / Imunobor® Kids Activ Syrup за най-малките и Имунобор Кидс Актив Капсули / Imunobor® Kids Activ VGcaps, за децата в училищна възраст. Продуктът в сиропната форма осигурява бърз антивирусен ефект, имунен отговор на детския организъм и цялостна защита от вируси, бактерии и гъбички. Той е без терапевтичен провал на база на дългогодишна употреба и с висок профил на безопасност при продължителен прием. Мощното му действие се дължи на добре подбрания състав от микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин C. Терапевтичното средство може да се използва в различни дозови режими. В този случай при повишена температура се дозира 3 пъти дневно по 15 мл, до нейното овладяване. След това се преминава в стандартна дозировка – 5 мл на ден. Продуктът в капсулната форма е с комбинация в състава си от бета глюкан, витамин C и висококачествен екстракт от Ехинацея. Приема се 3 пъти на ден по 2 капсули при наличието на признаци на инфекция. След отшумяване на основния симптом само по 2 капсули дневно. За оптимален ефект и поддържане на здрав детски организъм се препоръчва продължителен прием на продуктите поне 3 месеца.

Потърсете в аптеките или поръчайте от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: